Home / archiefcentraal / ommen is wandelgemeente 2013

ommen is wandelgemeente 2013

Ommen is uitgeroepen tot ‘Wandelgemeente 2013’. Hoofdredacteur Frank Hamdorff van Wandelkrant Te Voet maakte dat dinsdagmiddag bekend. De Vechtdalgemeente treedt daarmee in de voetsporen van Rijssen-Holten, dat de prijs in 2012 won.

De verkiezing werd voor de vierde keer georganiseerd door Wandelkrant Te Voet. Nadat Ommen in februari genomineerd werd, nam de gemeente in de internetverkiezing al snel een ruime voorsprong op de andere twee kandidaten Wassenaar en Midden-Drenthe. Die marge gaf Ommen ook niet meer weg, want uiteindelijk klikte maar liefst 64 procent van de internetstemmers op deze gemeente. Die duidelijke uitslag telde wel mee bij de definitieve keuze, maar was volgens Hamdorff niet doorslaggevend. Ook de redactie van de Wandelkrant en hun lezers hadden een stem. Zij gaven echter eveneens de voorkeur aan de Overijsselse gemeente, waardoor Hamdorff Ommen mocht feliciteren met de titel.

Elke gemeente koos één wandelroute, die door de redacteuren van de Wandelkrant beoordeeld werd. Ze letten daarbij onder meer op de schoonheid en de afwisseling in het landschap, de informatievoorziening, de horeca onderweg, de bewegwijzering en het percentage onverharde paden. Ommen koos voor een route over de Lemelerberg en de Archemerberg, die van start gaat bij natuurcamping De Lemeler Esch. Hamdorff prees deze winnende route, bijvoorbeeld om het comfort voor de wandelaar. “Informatiepanelen wijzen je de weg en halverwege de route is er het prachtige Boscafé waar je even lekker kunt uitrusten. Een mooie natuurtrap brengt je naar het hoogste punt op 78 meter. Het hoogteverschil maakt dat je wel flink moet stappen, maar tijdens de afdaling van de Archemerberg is het net alsof je in een schilderij loopt.” Ook het snelle en goede onderhoud van de paden kon op zijn tevredenheid rekenen.

Het was de vierde keer dat de Wandelkrant de verkiezing organiseerde. Eerdere winnaars waren Horst aan de Maas, Tubbergen en Rijssen-Holten. De titel ging dus voor de derde keer naar Overijssel.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.