Home / archiefcentraal / nieuwe directie vechtstromen compleet

nieuwe directie vechtstromen compleet

Oenze Dijkstra wordt secretaris en directeur van waterschap Vechtstromen. Het bestuur van het waterschap in oprichting heeft Dijkstra dinsdag 21 mei benoemd als kwartiermakersdirecteur. Dijkstra start op 1 september van dit jaar in zijn nieuwe functie. Hij vormt dan samen met Marianne Langeslag en Roelof Schuiling de kwartiermakersdirectie van het waterschap.

Het bestuur van waterschap Vechtstromen i.o. is verheugd over de benoeming van Dijkstra als secretaris. Watergraaf Stefan Kuks: “Wij zijn erg blij dat we Vechtstromen verder kunnen versterken met de uitgebreide ervaring van Dijkstra. Zeker op het vlak van organisatieverandering maar ook waar het gaat om samenwerken en verbinden, past die ervaring uitstekend bij de ambities van Vechtstromen”. Het nieuwe algemeen bestuur van Vechtstromen zal in haar eerste constituerende vergadering op 2 januari 2014 de benoeming van de driehoofdige directie bekrachtigen.

Oenze Dijkstra (1950) heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur. Hij werkt sinds 34 jaar in verschillende functies bij gemeente Zwolle, waarvan sinds 1997 als gemeentesecretaris en algemeen directeur. In 2010 was Dijkstra nog een van de drie genomineerden bij de verkiezing overheidsmanager van het jaar.

Waterschap Vechtstromen verzorgt vanaf 2014 het waterbeheer voor circa 800.000 inwoners van Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe. De naam is afgeleid van de Vecht, de grootste rivier in het beheergebied waar ook de Twentse rivieren Regge en Dinkel in uitmonden. De Regge, de Dinkel en de Vecht vormen samen één logisch en samenhangend systeem. Door de fusie komt het beheer daarvan ook in één organisatie te liggen. Het kan daarmee beter, effectiever en doelmatiger plaats vinden. Met de fusie wordt een structurele besparing van circa 11 miljoen euro per jaar gerealiseerd. In het najaar vinden verkiezingen voor het algemeen bestuur van Vechtstromen plaats.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.