nieuw kunstgrasveld voor de polhaar

Onder luid gejuich van kinderen en ouders is vrijdag het nieuwe speelplein (met kunstgras) van de mondiale, katholieke basisschool De Polhaar in Dalfsen geopend. Wat nog geen jaar geleden begon als een ouderinitiatief, is daarmee succesvol afgerond.

Het idee om van het grasveld naast het schoolplein een speelveld te maken dat 365 dagen per jaar gebruikt kan worden, was al vaker geopperd, maar steeds vooruit geschoven. Vorig jaar stak een aantal moeders en vaders de koppen bij elkaar. Het kon zo niet langer. Te vaak belandden de ballen vanaf het trapveldje op de drukke Brethouwerstraat, waarna een van de kinderen – na toestemming – hem ging halen. Dat waren dan nog de ‘goede’ dagen. In de koude maanden was het veld – dan meestal een modderpoel – onbespeelbaar.

Diverse fondsen werden aangeschreven en de gemeente gepolst. De laatste wilde wel meewerken, maar had geen budget voor handen. “Uiteindelijk kregen we wel een positieve reactie van het Benny Wennemarsfonds, Univé en het Fonds Coöperatief Dividend van Rabobank Vaart en Vechtstreek”, blikt Laurenske Ganzeboer terug. “Tegelijkertijd hielden wij als ouders een oud ijzeractie en haalden de kinderen geld binnen met een bloembollenactie. Toen de trein zo op gang kwam, bleken ook zowel de school als de gemeente mogelijkheden te zien om ons te steunen. Geweldig dus!”

Na een lang traject van voorbereiding met buurtbewoners én toeleveranciers (“Wij weten nu ook van alles over kunstgras”, lacht Laurenske), kon in februari met de aanleg worden begonnen. Vele vaders en ook Ubink Sportvelden zetten zich keihard in. Niet alleen werd zo de kunstgrasmat neergelegd, ook verscheen er een hekwerk rondom het veld en werd de rest van het voormalig traveldje bestraat. Het resultaat? Sinds een paar weken genieten school- en buurtkinderen van een strak, multifunctioneel speelveld. “En het is veel veiliger geworden”, reageert directrice Ria van Hulzen van De Polhaar. “De opening is zo gezien het sluitstuk van een geweldig ouderinitiatief.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.