met een fluisterboot de regge op

Peter Schwieters, geboren en getogen langs de Regge, is enthousiast over de aanpassingen die zijn gedaan. “Toen ze met de werkzaamheden begonnen, kon ik me er niets bij voorstellen, maar het resultaat is geweldig”, aldus Schwieters. “Het is ongelofelijk hoe je door het verlagen van de oevers en het aanleggen van een paar zijarmen een saai kanaal kunt veranderen in een prachtig natuurgebied.”

Schwieters heeft een manier bedacht waarmee de waterportrecreatie in Ommen op een duurzame manier kan worden uitgebreid: “Ik ben naar Waterschap Regge en Dinkel gestapt om een vaarvergunning aan te vragen en heb een aantal fluisterbootjes aangeschaft waarmee mensen de natuur in kunnen trekken zonder die te verstoren.”

De elektrisch aangedreven bootjes zijn nauwelijks te horen. Dat is niet alleen prettig voor de passagiers en voor de vogels en de eenden die rond het water leven, maar ook voor de wandelaars, fietsers en ruiters op de wal.

De bootjes liggen bij de Laarbrug en kunnen eventueel gehuurd worden in combinatie met een picknickmand. “Ik heb ook gedacht over kano’s of roeibootjes, maar dan ben je vooral bezig met het roeien op zich en heb je minder gelegenheid om te genieten van de omgeving. Bovendien kom je daar in een uurtje niet zo ver mee. Dus heb ik besloten om eerst maar eens te beginnen met fluisterbootjes, want die zijn geschikt voor jong en oud”, aldus Peter Schwieters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.