margriet uit dalfsen geniet bij inhuldiging

Al vroeg in de ochtend moest Margriet zich melden bij het provinciehuis in Zwolle. Vanuit daar ging ze, samen met 42 andere genodigden uit Overijssel, richting de Passenger Terminal Amsterdam, waar iedereen door de strenge beveiliging moest. “Het was net Schiphol. Ook je bagage moest door een scanner en je kreeg een pasje.” In die Passenger Terminal, was wachten het devies, maar dat was ‘helemaal niet vervelend’. “Je ontmoet veel verschillende mensen, omdat iedereen daar alleen is. Iedereen heeft een ander verhaal.”

De Dalfsense zag verscheidene BN’ers voorbij komen. “Als je over de balustrade keek zag je alle belangrijke mensen lopen.” Via grote schermen was alles te volgen dus Margriet zat niet compleet afgezonderd. “Alles was strak geregeld en de catering was goed.”

Na de middag ging het gezelschap met bussen naar de Nieuwe Kerk om datgene bij te wonen waar het allemaal om draaide: de officiële inhuldiging van Willem-Alexander. “De hele kerk was ingedeeld in vakken en we gingen, onder politiebegeleiding, per vak naar de kerk. De ramen van de bus waren geblindeerd dus iedereen langs de route maakte foto’s van de bus waar we in zaten.” Margriet werd voor de kerk afgezet en liep over de blauwe loper waar ook prinses Beatrix overheen liep. Daarna werd iedereen naar zijn of haar plek begeleid.

Margriet noemt haar plek een lot uit de loterij. “Ik zat aan het gangpad en kon iedereen op een meter afstand voorbij zien komen. Ik was vereerd om daar te mogen zitten.” Het hele koningshuis kwam voorbij. Niet alleen uit Nederland maar ook hoogwaardigheidsbekleders uit het buitenland zoals prins Charles en Kofi Anan. “Het is heel bijzonder om ze eens niet op televisie, maar van zo dichtbij te zien.”

Voor de binnenkomst van de koning en koningin werd er in de kerk muziek gespeeld. Op de schermen in de kerk was te zien dat Willem-Alexander en Maxima bijna binnen waren. “Buiten hoorde je het publiek schreeuwen en binnen in de kerk was het doodstil. Toen zwaaiden de deuren open en kwamen ze binnen. Het was net een sprookje.” Ook de toespraak van Willem-Alexander aan zijn moeder vond Margriet een bijzonder moment. “Je kon merken dat hij zijn moeder heel hoog heeft zitten.”

Margriet had haar uitnodiging te danken aan het vrijwilligerswerk voor het Jongenskoor Dalfsen. “Ik voelde me erg vereerd dat ik het koor mocht vertegenwoordigen. Alles was super goed geregeld en verliep vlekkeloos.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.