Home / archiefcentraal / lpo kritisch over jaarrekening ommen

lpo kritisch over jaarrekening ommen

“Net als vorig jaar probeert het College naar buiten de indruk te wekken dat de gemeente Ommen het jaar 2012 positief heeft afgesloten,”zegt Bongers. “De feiten zijn echter anders, want er is 4,5 miljoen aan de reserves onttrokken waardoor er per saldo op de rekening vier ton overblijft. Je kunt dit goed vergelijken met je privé situatie: je komt vier miljoen tekort op je betaalrekening en om dit op te heffen haal je 4,5 miljoen van je spaarrekening. Als je naar het totaalplaatje kijkt ben je dus ruim vier miljoen armer. Jammer dat de inwoners van Ommen zo op het verkeerde been worden gezet.”

Dit vermogensverlies komt volgens Bongers door een afwaardering van de gronden in Ommen-oost en het Havengebied. “De afwaardering van het Havengebied is nog een resultante van het debacle met de Drieslag, terwijl we vorig jaar al elf miljoen euro afgewaardeerd hebben op het Havengebied. Het college zou het daarmee zogenaamd afgehecht hebben. Daarmee zouden we met een schone lei verder kunnen, maar de Drieslag woekert dus maar voort.”

De jaarrekening wordt op 30 mei behandeld door de gemeenteraad van Ommen.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.