Home / Algem / kunstwerk bij de tweemaster onthuld

kunstwerk bij de tweemaster onthuld

Basisschool de Tweemaster in Nieuwleusen onthulde vorige week een nieuw kunstwerk, dat de tuin voor de school siert.

Enkele jaren geleden werd het bronzen paardje bij de school gestolen. Nu staat er dus een nieuw kunstwerk. ‘Voel de pracht van het samenspel’ en ‘Ontdek de schoonheid in jezelf en de ander’: het zijn twee van de vier regels die zijn vervat in het nieuwe kunstwerk. Bart Kimkes (6) en Claire Schuurman (10), onthulden het, geholpen door de wethouder van onderwijs Maurits von Martels. Kunstenares Anneke Schollaardt, die het kunstwerk heeft ontworpen, sprak ook nog enkele woorden.

Het geheel werd door twee leerkrachten, feestelijk uitgedost als kunstenaars, aan elkaar gepraat. Tijdens de onthulling lieten de leerlingen tegelijk een ballon los en werd er gedanst onder leiding van Marjorie Borger. Na een ijsje was er gelegenheid om de expositie te bewonderen. De werkstukken van de verschillende groepen staan opgesteld in de hal van de school. De kunstgalerie omvat zo’n 280 werken van leerlingen over ‘superhelden, geheimschrift, tegeltjeswijsheden en nog veel meer’. Veel ouders en belangstellenden hebben de expositie al bezocht.

Tot donderdag 23 mei is de expositie nog te zien.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.