Home / archiefcentraal / kunsten op straat in dalfsen

kunsten op straat in dalfsen

Tijdens KUNSTen op Straat in komen er maar liefst acht professionele straattheater-groepen naar Dalfsen. Op vrijdagavond 31 mei zijn er in het centrum gezelschappen uit Amerika, Spanje, België, Italië, Frankrijk, Engeland en uit Nederland te bewonderen.

Dit jaar begint het evenement een half uurtje eerder dan voorgaande jaren. Vanaf 18.30 uur tot 21.30 uur is er een theaterprogramma voor jong en oud. De toegang is geheel gratis. De flyer van het programma is binnenkort beschikbaar. Er zijn al wel enkele namen bekend gemaakt door de organisatie.

Een van de artiesten die naar Dalfsen komt is Karel Casier uit België. In zijn slapstickvoorstelling ‘RedtheCat’ gaat ‘een stoere brandweerman met zijn aftandse brandweerwagen een jammerende kat redden uit een acht meter hoge constructie’. Een andere artiest op het programma is Ronald Zee. De Amerikaan speelt een interactieve mimevoorstelling, waarmee hij ‘zowel kinderen als volwassenen vermaakt’, aldus de organisatie.

Twee geweldige acrobaten van Oddlings spelen een voorstelling rond een paspop genaamd ‘Mannekino’. De voorstelling speelt zich af in een retro-kledingwinkel, waar de eigenaar van de winkel (Marvin) zijn handen vol heeft aan zijn nieuwe etalagepop (Moon). De voorstelling zit vol met ‘komische en hilarische momenten’.

De Zuid Spaanse groep Ymedioteatro brengt bijzonder poppentheater naar Dalfsen. De voorstellingen duren slechts 10 minuten en er kunnen per keer 15 mensen van genieten. De voorstellingen vinden plaats in een rijdend miniatuurtheatertje. In Trolleys van C-12 Danstheater uit London dansen winkelkarretjes hun eigen ballet, glijden, rijden en vertellen hun verhaal in een wervelende show.

De negen gitaristen van Les Archers uit Frankrijk spelen in onberispelijke pakken bijzondere muziek, zo synchroon dat het lijkt of je maar één gitaar hoort. Ze lopen door het centrum en kiezen zelf de plekken uit waar ze hun “concerten” ten gehore brengen. “Join the Parade” van Compagnie with balls uit Nederland is opzienbarende parade van twee torenhoge figuren van 4 meter hoog en hun acrobatische dans. De reusachtige marionet Pablo danst en speelt met Atharina, een dame die zich voortbeweegt op een twee meter hoge bal.

Op zoek naar nostalgie en romantiek? Laat je hart sneller kloppen bij het aanzicht van een frêle ballerina dansend op een grote witte piano die wordt bespeeld door een 18e-eeuwse maestro. De piano zweeft door de straten van Dalfsen en sprookjesachtig beweegt de lieflijke ballerina mee op de muziek. Deze voorstelling is van de Italiaanse groep Italento.

KUNSTen op Straat is ook dit jaar weer mogelijk door de vele lokale sponsoren. Naast de Gemeente Dalfsen zijn dat: Brouwers Accountants en Adviseurs en Rabobank Vaart en Vechtstreek wordt het festival ook weer gesponsord door een aantal enthousiaste ondernemers en winkeliers uit Dalfsen, o.a. Wijnberger Mode, Gjaltema Assurantiën & Makelaardij, Foreco, Kiddybe, C1000, Dwars Schoenen en SHE Fashion!

Meer informatie over dit theaterfestival is te vinden op www.kunstenopstraat.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.