Home / archiefcentraal / kritiek lpo op jaarrekening scheele onzin

kritiek lpo op jaarrekening scheele onzin

Uit de jaarrekening die het gemeentebestuur onlangs presenteerde, bleek dat er in 2012 een voordelig saldo van ruim vier ton was. Volgens Bongers zit dat echter anders, onder meer door afboekingen op de gronden die in het bezit zijn van de gemeente. “Er is geen sprake van een overschot, maar van een nadelig saldo van ruim vier miljoen en daardoor heeft de gemeente 4,5 miljoen uit de reserves moeten halen. De gemeente heeft dus feitelijk verlies geleden en dat was in 2011 en 2010 ook het geval. Het gemeentebestuur haalt telkens geld uit de reserves en meldt vervolgens dat er een positief resultaat is.

Bongers wil dat het college van B en W erkent dat ‘ze een fout beeld hebben gegeven over de financiële positie van de gemeente Ommen’ met betrekking tot de jaarrekening over 2012. Ook vindt hij dat het gemeentebestuur tegenover de inwoners van Ommen excuses moet aanbieden.

Wethouder Scheele van Financiën is het niet met de zienswijze van Bongers eens. “De kritiek is echt onzin. Het zou zelfs in strijd met de wet zijn als wij het niet op deze manier hadden gedaan. Al onze adviseurs en accountants zijn dat met ons eens. En bij grondexploitatie is het nu eenmaal zo dat je eerst moet investeren en daar later de opbrengsten van ziet. Als de grond minder waard wordt ben je als gemeente ook verplicht om afboekingen te doen.”

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.