jeugdbrandweer dalfsen naar halve finale

Het juniorenteam van de Jeugdbrandweer Dalfsen heeft zaterdag 25 mei de kwalificatiewedstrijden gespeeld in Scherpenzeel. ’s Ochtends werd er om 8.30 uur vertrokken vanaf de post Dalfsen. Vervolgens ging men naar Nieuwleusen om de rest van het team op te pikken. Na een rit van zo’n anderhalf uur, over snelwegen, b-wegen en boeren weggetjes, kwam men dan ‘eindelijk’ aan in Scherpenzeel.

Omdat in Scherpenzeel alles vóór op schema lag, was de ploeg snel aan de beurt en hees men zichzelf in de bluspakken. Voorzien van hesjes met daarop de functie reed men achter een busje van de organisatie aan richting het wedstrijd-terrein alwaar het benodigde materiaal uitgestald werd in de berm.

Het uitrukbericht werd opgevraagd via de portofoon bij de alarmcentrale. Er zou brand zijn gemeld bij Dimetra Transport in Scherpenzeel. Men spoedde zich naar het bedrijf en trof daar een brandende koelinstallatie van een oplegger aan. Door de waterploeg en de aanvalsploeg dusdanig in te zetten dat de naastgelegen kantoren beschermd werden, en de uitbreiding werd voorkomen, kon de brand geblust worden. De bevelvoerder, Bram Borger, beslist over de inzet. Het team heeft de brand geblust, en kon vervolgens wachten op de prijsuitreiking.

Het waren ’s middags een paar lange uren, maar het wachten werd zeker beloond! De drie beste teams, van de twaalf deelnemende korpsen, mochten naar de halve finale. En de junioren van Jeugdbrandweer Dalfsen behaalden de tweede plaats, dus zijn zij door! De bokaal staat tussen de andere prijzen in de kazerne van Dalfsen.

De junioren spelen de halve finale op 22 juni in Denekamp in de klasse Lage Druk.

Bron: Niels Jansen, NuVechtdal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.