Home / archiefcentraal / jaarlijkse uitvoering excelsior op 1 juni

jaarlijkse uitvoering excelsior op 1 juni

Muziekvereniging Excelsior uit Dalfsen is hard in oefening voor de jaarlijkse uitvoering op 1 juni. “Normaal hebben wij onze uitvoering in maart, maar omdat een van de dirigenten niet kon, hebben we besloten om het geheel te verplaatsen naar 1 juni,” aldus Olaf Kleinlugtenbeld, voorzitter van de vereniging. “Bovendien zijn we niet alleen tijdens de uitvoering actief.”

Want de Muziekvereniging heeft een druk programma, met onder meer optredens tijdens de voorbije Koninginnedagviering. Daarna zullen de fanfare en enkele tamboers de Nationale dodenherdenking begeleiden. Ondertussen bereidt elke afdeling zich voor op de jaarlijkse uitvoering in de Trefkoele op 1 juni. “Het thema is ‘the Battle’ waarbij de verschillende afdelingen van onze vereniging elkaar uitdagen in muzikaliteit en creativiteit.”

De week erna worden de wandelaars van de Wandel3daagse begeleidt tijdens het defilé. Ook de blaaskapel De Vechtboerties heeft haar eigen agenda: in juni gaan zij voor de 5e keer naar Bootwateren op Ameland: een gezellig evenement met verschillende dweilorkesten en shantikoren.

“Op 22 juni organiseren wij het KidsMusicEvent. Vorig jaar hebben we voor het eerst een apart Event voor kinderen georganiseerd, toen voorafgaand aan de Night of the Plons, dit jaar is het een op zichzelf staand evenement. Het speelt zich dan ook niet af in de haven maar op het Kerkplein. We kunnen alvast verklappen dat Night of the Plons in september 2014 weer gaat plaatsvinden, dat jaar hebben we ook geen uitvoering omdat de Trefkoele dan gaat verbouwen.”

Voor meer informatie www.excelsiordalfsen.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.