historische kring sluit jubileumjaar af

Met een receptie in de Westermolen sluit de Historische Kring Dalfsen op 18 mei de viering van het 25-jarig jubileum af. Dat gebeurt met een receptie in de Westermolen.

De HKD bestond op 27 januari van dit jaar 25 jaar. Hieraan werd reeds aandacht besteed in het bijzondere nummer van de verenigingsperiodiek Rondom Dalfsen in december vorig jaar.

In dit nummer was een presentatie met foto’s van alle circa 100 vrijwilligers met hun werkgroepen te vinden. Ook schreef Wim van Lenthe speciaal voor deze editie een groot artikel over Ab Goutbeek, die met zijn enthousiasme en zijn enorme kennis de spil van de Historische Kring Dalfsen is. In een gezellig samenzijn werd het eerste december nummer in Het Oude Station uitgereikt aan de verraste Ab Goutbeek. De goed bezochte jaarvergadering in De Overkant op 28 januari stond eveneens in het teken van het jubileum.

De afsluiting van de jubileumviering wordt gehouden met een receptie voor alle leden en genodigden en belangstellenden. Dat gebeurt op een passende plaats, namelijk in de Westermolen, op 18 mei van 15.30 tot 18 uur.

Daar zal kort gesproken worden door onder meer voorzitter Hans de Boer van de Historische Kring Dalfsen en wethouder Maurits von Martels. Ook is er in het molengebouw een kleine foto-expositie ingericht en is er een doorlopende diapresentatie te bewonderen.

Na afloop van het officiële gedeelte gaan alle werkgroepleden met aanhang wandelend naar het Beatrixgebouw. Hier staat hen een feestelijke avond te wachten. Al deze activiteiten zijn verzorgd door de jubileumcommissie bestaande uit Bea van de Vegt, Carolien Prins, Hans Aalders en Ab Goutbeek.

De Historische Kring Dalfsen heeft sinds de oprichting een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is het een vereniging met meer dan 1000 leden.

De activiteiten vonden in het begin plaats vanuit de huiskamers en met name die van het gezin Goutbeek. In 2003 werd een ruimte verkregen in het Beatrixgebouw, inmiddels bekend als het Historisch Centrum Dalfsen. Hier is inmiddels heel veel materiaal, zoals foto’s, archieven en kaarten over de rijke historie van Dalfsen te vinden.

Vragen en belangstelling van vele Dalfsenaren en ook uit heel Nederland en zelfs vanuit de hele wereld worden hier beantwoord. Tevens wordt er veel historisch materiaal gebracht.

Inmiddels bestaan er 11 werkgroepen die zich onder meer bezig houden met documenteren van foto’s, dialect, kranten, de Tweede Wereldoorlog, boerderij- en veldnamen en digitalisering van aanwezige materiaal.

Dit alles wordt gecoördineerd door een coördinatieteam en het bestuur. De redactiecommissie draagt er zorg voor dat 3 maal per jaar de zeer lezenswaardige periodiek Rondom Dalfsen met foto’s verschijnt.

Op de receptie en de feestelijke bijeenkomst al met al dus voldoende stof tot praten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.