Home / archiefcentraal / festival de vecht biedt een belevenis

festival de vecht biedt een belevenis

In 2008 begon het festival nog kleinschalig, maar de tweede editie in 2011 kende al de driedaagse opzet die ook dit jaar gehanteerd wordt. Het bestuur van Stichting Festival De Vecht, bestaande uit Ron Nijhof, Dinand Martens, Frans Heerink, Joke van Davenhorst en Aline Hofstee, is intact gebleven en tekent opnieuw voor de organisatie.

De kinderen trappen op vrijdag 16 augustus – de laatste dag van hun zomervakantie – af met een musical. Dat gebeurt opnieuw in samenwerking met het ‘bijna professionele’ musicalteam van camping Beerze Bulten. Overdag studeren de kinderen in verschillende workshops een musical in, die ’s avonds op het drijvende podium in de Vecht uitgevoerd wordt. “Twee jaar geleden vond ik het prachtig om te zien hoe de kinderen ’s ochtends heel verlegen binnen komen, maar gedurende de dag groeien en uiteindelijk staan te schitteren op het podium,” vertelt Hofstee. Maximaal honderd kinderen kunnen meedoen en zij kunnen zich opgeven via www.festivaldevecht.nl .

De zaterdag staat in het teken van het grote Vechtconcert. Vanaf het podium, vanuit verschillende kleinere en grotere boten en eventueel vanaf de brug, kunnen bezoekers genieten van achtereenvolgens de Romantische Italiaanse zanger Roy Angelo, klassiek pianiste Iris Hond, het ‘black-diva-trio’ Charming, Proud & Gorgeous en the Beatles Revival. “Dit zijn allemaal fantastische artiesten,” vertelt Nijhof. “Kwaliteit staat bij ons voorop.”

De afsluitende dag van het festival is er een familieconcert met lokale helden. De invulling daarvan is nog niet helemaal bekend, maar de Band of Musical Brothers zal een belangrijke rol spelen. “Dat is een erg goede gelegenheidsformatie uit Ommen,” vertelt Van Davenhorst. “Zij zullen verschillende artiesten die dag begeleiden, zoals de winnaars van The Voice of Ommen van de afgelopen twee jaar en de komende editie. Met andere artiesten zijn we nog bezig, maar het wordt zeker een gezellige, informele afsluiting.”

Lang was het onzeker of het festival dit jaar door kon gaan. Tot afgelopen maand was het bestuur bezig om de financiering rond te krijgen. “We zijn ontzettend blij dat het uiteindelijk gelukt is,” zegt penningmeester Martens. “De wethouders Ko Scheele en Ilona Lagas hebben ons daarbij erg geholpen. Zij hebben bijvoorbeeld flink gelobbyd bij de provincie Overijssel en uiteindelijk hebben we vanuit het Cultuurfonds van de provincie de maximale subsidie gekregen. Het zegt ook iets over de kwaliteit van het festival dat grote partijen als de provincie er op die manier achter staan. Toch kunnen we nog wel een paar goede sponsors gebruiken.”

De vijf willen niet alleen een leuk driedaags festival organiseren, vooral hopen ze een ‘beleving’ te bieden. “We willen ons onderscheiden door beleving,” zegt Hofstee. “We hopen dat mensen na afloop naar huis gaan met het idee: ‘Wauw, dit vergeet ik nooit weer’.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.