Home / archiefcentraal / erbens vechtdaltoer voor ronald mcdonald

erbens vechtdaltoer voor ronald mcdonald

Het Ronald McDonald Huis in Zwolle heeft dit jaar haar tienjarig jubileum. Het biedt een thuis aan ouders, broertjes en zusjes van zieke of veel te vroeg geboren kinderen die in de Isala klinieken zijn opgenomen. Het huis is volledig zelfstandig, krijgt geen subsidies en is afhankelijk van giften, donaties en opbrengsten uit acties.Toerclub Dalfsen en het Ronald McDonald Huis willen door middel van bedrijventeams aandacht genereren en geld inzamelen om dit doel te ondersteunen.

Dit jaar zijn de routes aangepast. Wat blijft zijn de rustige wegen en het mooie landschap van het Vechtdal. De fietsers kunnen kiezen uit de afstanden vijftig, negentig, honderddertig en honderdzeventig kilometer. Voor iedere fietser van jong tot oud, van fanatiek tot recreant is er een tocht die past. Dit jaar wordt de tocht op 25 mei gereden; gestart en gefinished wordt bij de Trefkoele in Dalfsen. De langste routes reiken tot in Duitsland, waar de klimmetjes rondom Uelsen worden aangedaan.

In het programma is wegens het succes van vorig jaar een informele afsluiting in de Trefkoele opgenomen. Er is gezorgd voor muziek en er worden actiefoto’s getoond van de fietsers die deze dag langs de route zijn gemaakt. Er kan worden nagepraat onder het genot van de, inmiddels beroemde ‘Vechtdalburger’.

Vanzelfsprekend is er bij terugkomst gelegenheid om te douchen. Dat de tocht vooral inzet op kwaliteit blijkt uit het feit dat zij al jaren door de NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie) wordt beoordeeld met twee sterren.

Naamgever Erben Wennemars is deze dag ook aanwezig om de bedrijventeams te ontvangen en zal een speech houden. Erben zal zelf ook deelnemen aan de tocht. De afstanden die op 25 mei vanaf 7 uur gereden kunnen worden zijn:

50 km:

Oudleusen, landgoederen rond Ommen met als toetje de Lemelerberg en Kasteel Rechteren.

90 km:

Met een extra lus door de bossen van ” De Oldemeyer” eerst naar Bergentheim voor de koffiestop vervolgens via Junne naar De Sahara. Uiteraard wordt hierbij de Lemelerberg niet overgeslagen.

130 km:

Noordelijk van de Vecht wordt er in oostelijke gereden richting Hardenberg. Bij het sluizencomplex “De Haandrik” wordt de Duitse grens gepasseerd. Hier worden enkele mooie glooiende weggetjes gereden en bij Bergentheim wordt weer aangesloten op de 90km route.

170 km:

Tot het Duitse Wielen volgen is de route gelijk aan die van de 130km. Daarna gaat deze route dieper Duitsland in, naar het “fietsparadijs”: de heuvels rond Uelsen. Net voorbij Striepe is er weer de aansluiting bij de 130km afstand. Samen naar de stop in Bergentheim en daarna richting Dalfsen.

Start en finish:

Ontmoetingscentrum de Trefkoele (bij clubgebouw Kadans van Toerclub Dalfsen)

Ruigedoornstraat 108 (achterzijde)

7721 BR Dalfsen

Starttijden:

130 en 170 km: 07.00 – 09.00 uur

90 km: 07.00 – 11.00 uur

50 km: 09.00 – 12.00 uur

www.erbensvechtdaltoer.nl

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.