Home / archiefcentraal / engels is heel makkelijk

engels is heel makkelijk

Op alle middelbare scholen zijn maandag 13 mei de eindexamens begonnen. David Landhuis (16) uit Hardenberg doet dit jaar vmbo-examen op het Greijdanus College in Hardenberg. Hoe kijkt hij tegen de examens aan? “Het moet wel lukken.”

“Ik doe de sector Economie”, vertelt David. “Ik doe examen in de vakken Nederlands, Engels, wiskunde en economie. Ik heb al examen gedaan in ISDC. (ISDC staat voor intersectoraal, dienstverlening & commercie, red.) Dat is een groot vak, waarbij je onder andere moet koken en baliewerk moet doen. Ik heb daar verschillende praktijkopdrachten voor gedaan en dat cijfer telt twee keer mee voor mijn examen.”

Twee vijven

“Mijn lievelingsvak is ISDC, omdat ik koken erg leuk vind. Ik heb het praktijkexamen goed gemaakt, dus daar verwacht ik wel een voldoende voor. Ik verwacht ook wel dat ik ga slagen. Engels ga ik sowieso halen. Ik sta een 7,4 en moet voor het examen een leestoets voor doen. Dat is heel makkelijk. Voor wiskunde sta ik een 5,6 en voor de andere vakken gemiddeld een 6,5. Ik mag totaal twee vijven hebben.”

Ondanks dat David er redelijk goed voor staat, is hij toch wel een beetje zenuwachtig. “Ik verwacht dat wiskunde wel moeilijk gaat worden. Ik hoop door veel te oefenen minder zenuwachtig te worden.” Ook voor zijn andere examens is David druk aan het leren. “Ik maak veel oefenexamens op internet.”

Breed

Hoewel David nu de sector economie volgt, wil hij na het vmbo de techniek in. “Ik wist destijds nog niet wat ik wilde, nu wel. Ik wil de opleiding Middenkader Engineering doen, omdat mij dat leuk lijkt. Het is een brede opleiding: je kunt de kant van de enginering op, maar ook die van de installatietechniek. Ik ga de opleiding bij het Alfa College in Hoogeveen volgen, omdat ze die hier in Hardenberg niet hebben.” David blijft eerst nog thuis wonen. “Ik ben nog maar zestien.”

Op www.vechtdalcentraal.nl vind je ook een interview met Frank Eerste Tegelaar. Op www.sallandcentraal.nl kun je een interview lezen met Lisette Horst. Op www.deventercentraal.nl kun je een interview lezen met Tim Slot en een met Robin Straatman. Ook zij doen dit jaar examen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.