eeuwfeest bij melkveebedrijf zorg en hoop

Hoe werkt een melkrobot? Wat doet een boer precies voor werk? Op zaterdag 1 juni geeft familie de Vos van melkveebedrijf ‘Zorg en Hoop’ antwoord op deze en andere vragen. Bij het honderdjarig bestaan van de boerderij opent het melkveebedrijf die dag haar staldeuren voor bezoekers.

Iedereen krijgt tijdens deze open dag een kijkje achter de schermen. Er valt namelijk nog veel te ontdekken op een boerderij. Bezoekers mogen zelf een rondje lopen op de boerderij en ontdekken zo alle facetten van een moderne melkveehouderij.

In het weiland van de boerderij kunnen bezoekers struinen langs marktkraampjes in het strodorp. Ondernemers uit de omgeving bieden hun – veelal streekgebonden – producten aan. Kinderen hoeven zich niet te vervelen. Zij kunnen lekker klimmen en klauteren in het kinderspeeldorp, zelf ranja melken uit een ‘nepkoe’, hutten bouwen van stro, meedoen aan de kleurplaatwedstrijd en andere leuke activiteiten.

Bezoekers zien tijdens de open dag ook hoe de boer tegenwoordig te werk gaat. Machines, waarmee het voer van het land gewonnen wordt staan uitgestald, maar ook de oldtimers komen aan bod. Verder worden er een aantal demonstraties gegeven, zoals het bekappen van de klauwen van de koe.

Van 10 tot 16 uur zijn belangstellenden welkom aan de Vilstersestraat 28 in Lemelerveld. Toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.