Home / archiefcentraal / eerste zonnepanelen nieuwleusen synergie

eerste zonnepanelen nieuwleusen synergie

De zon moet nog echt gaan schijnen, maar de eerste zonnepanelen van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie zijn donderdag 23 mei geplaatst. Dat gebeurde bij de familie Hadders.

De werkgroep Duurzaam Energiegebruik van de coöperatie is verantwoordelijk voor het zonnepanelenproject. ”We zijn anderhalf jaar geleden begonnen,” zegt Erik aan de Stegge van de werkgroep. We hebben bekeken welk materiaal we wilden gebruiken en met welke aannemers we in zee zouden gaan. Belangrijk was dat het goed en degelijk zijn moest zijn.”

Aannemer Marcel Tempelman en Dennis Dijkman zijn uiteindelijk gekozen. Dijkman koopt de materialen in en Tempelman verzorgt het plaatsen van de panelen. “Ik hoop dat we in de toekomst tweehonderd woningen in Nieuwleusen voorzien van zonnepanelen,” zegt Aan de Stegge.

Na de vier informatieavonden in de Deel en in het Witte Peerd hebben zich negentig personen aangemeld. Ze zijn inmiddels bezocht en hebben een offerte ontvangen. Twintig hebben positief gereageerd en iedere dag komen er nieuwe opgaves binnen. De werkgroep verwacht dat zeker tachtig procent van de aanmeldingen tot een positief resultaat leidt. “We streven nu naar honderd.” Aan de Stegge wijst nog eens op de heffing die de Europese commissie kan gaan opleggen waardoor de prijzen van panelen uit China tussen de dertig en zestig procent hoger worden. Wie voor 6 juni zijn offerte ondertekent kan honderd procent zeker de panelen voor de huidige prijs aanschaffen. Verder wijst hij op de duurzaamheidslening waar de koper gebruik van kan maken en de normale subsidiemogelijkheid.

Voor de familie Hadders was de keuze om de panelen via Nieuwleusen Synergie te kopen eenvoudig. “Wij zijn voor de duurzaamheidsgedachte en bovendien loont het om panelen te laten plaatsen,” zegt Jaap Hadders. “Ook vinden we Nieuwleusen Synergie een mooi initiatief. Lokale bedrijven werken er aan mee. Bij meerdere bedrijven hebben we een offerte aangevraagd, maar die van Nieuwleusen Synergie was het goedkoopst.”

Hadders krijgt zestien panelen, die goed zijn voor ruim 3300 Watt piek op het dak. Henriëtte Bijker overhandigde de familie Hadders namens de werkgroep een mooi boeket bloemen.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.