doe mee aan de vechtdal wandelvierdagse

Het duurt nog even voor de Vechtdal Wandelvierdaagse van start gaat, maar de voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Ieder jaar is het vaste prik: in de laatste week van juni wordt de meerdaagse wandeltocht gehouden. “Dit wandelevenement trekt bezoekers uit het hele land en dat is geen wonder. Want een groot deel van de vierdaagse voert door Ommen, dé Wandelgemeente van 2013”, aldus de organisatie.

De organisatie streeft ernaar om ieder jaar opnieuw andere routes te presenteren, zodat het voor de deelnemers die voor de vijfde maal meedoen, even bijzonder blijft als voor de nieuwkomers. Dit jaar wordt er achtereenvolgens gestart op Camping de Zandstuve bij Hardenberg, Camping de Lemeleresch bij Lemele, Camping de Vechtvallei in Diffelen en Camping de Koeksebelt in Ommen. Van daaruit worden er routes uitgezet van 15, 25 en 40 kilometer.

“We doorkruisen het Vechtdal dit jaar echt in alle windrichtingen”, vertelt route-ontwerper Jan Kelder, één van de vele vrijwilligers die de organisatie van het evenement op zich nemen. “Zo lopen we over stukjes Pieterpad, en lopen natuurlijk een stukje van de zogenaamde Blauwe Route over de Lemelerberg.”

Na het uitwerken van de routes, worden ze uitgetest door vrijwilliger Henk Keizer en verwerkt in een gedetailleerde routebeschrijving, die volgens hem ‘tot op de boom’ nauwkeurig is. “De middag voor de start van vierdaagse zetten vrijwilligers in tweetallen de route voor de eerste dag uit”, vertelt Keizer. “Zodra die is gelopen, worden de pijlen opgehaald en de route voor de volgende dag direct daarna weer uitgezet.”

De organisatoren kunnen bijna niet wachten tot het weer eind juni is en het startschot gegeven kan worden. “De Vechtdal Wandelvierdaagse is niet alleen prachtig om te lopen, maar de sfeer is ook altijd ontzettend gezellig”, zegt Vechtdal Vierdaagse-voorzitter Jack van der Boon.

De Vechtdal Wandelvierdaagse wordt gehouden van woensdag 26 tot en met zaterdag 29 juni. Kaarten kosten 17.50 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Voor meer informatie kijk je op www.vechtdalwandelvierdaagse.nl, waar je je ook kan opgeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.