Home / archiefcentraal / de witte gans alweer vijftien jaar in dalfsen

de witte gans alweer vijftien jaar in dalfsen

Op 22 mei 1998 opende de toenmalige burgemeester Leo Elfers de voordeur van Heinoseweg 30 in Dalfsen. Daarmee werden de ganzen naar buiten gelaten en was Herberg de Witte Gans een feit.

Peter en Riet Diks, die in Zwolle al de nodige horeca-ervaring hadden opgedaan, kochten het pand in 1997 en verbouwden het in een jaar tot een sfeervol restaurant. De twee wilden de originele elementen weer benadrukken en brachten een openhaard aan als middelpunt van het restaurant.

Gedurende de jaren werd er menig verjaardagsfeest, huwelijk en jubileum gevierd. In 2012 werd het interieur geheel vernieuwd. Door middel van nieuwe kleuren, stoelen, gordijnen en tafellinnen, werd de eigentijdse, landelijke sfeer van de herberg weer meer benadrukt.

Ook is altijd gekeken naar de ontwikkelingen in de markt. Zo wordt er tegenwoordig meer met streekproducten gewerkt en heeft ook de oosterse keuken een vaste plek op de menukaart gekregen.

Door een ambachtelijk product met een goede prijs-kwaliteitverhouding te bieden, gebracht door een enthousiast jong team met professioneel vakmanschap, heeft het restaurant vijftien jaar lang gewerkt om een begrip te worden in de omgeving. Inmiddels heeft de nieuwe generatie het stokje overgenomen. Dochter Eveline Diks zet het bedrijf in dezelfde stijl voort en hoopt de komende vijftien jaar nog veel gasten te verwelkomen voor een smaakvol bezoek aan de Witte Gans.

Van donderdag 23 tot en met maandag 27 mei viert De Witte Gans haar jubileum samen met de gasten. Er wordt dan een menu van acht gangen geserveerd, bestaande uit vijftien topgerechtjes van de afgelopen jaren. Wie jarig is trakteert, dus het aperitief en de amuse krijgt u aangeboden. Het team verwelkomt u graag tijdens een van deze feestelijke dagen. Meer informatie vindt u op www.wittegans.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.