Home / archiefcentraal / de kunst van het weven bij boerhoes

de kunst van het weven bij boerhoes

Op het erf van boerhoes is tot en met 12 mei een expositie van weefkunst. De 25 weefsters van weefkring De Kaardebol uit Zwolle en de Heerder Hevels uit Heerde exposeren een allerlei verschillende weefsels en demonstreren het weefambacht. Met zowel sjaals als tassen en theedoeken, maar ook kunstzinnig werk, tonen ze de onuitputtelijke mogelijkheden van weven met verschillende materialen, patronen en kleuren.

Dat we kunnen spreken van kunst met een grote ‘K’ blijkt uit het feit dat een aantal werken na deze expositie in het Groninger museum geëxposeerd zullen worden. Het erf van Boerhoes bevindt zich aan Koepelallee 8 vlakbij Dalfsen. Meer info bij Antje Kingma: 0529-401878 of info@boerhoes.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.