Home / archiefcentraal / dalfsen gooi asbest niet in de container

dalfsen gooi asbest niet in de container

De gemeente Dalfsen vraagt inwoners om geen asbest in de restafvalcontainers te gooien. Onlangs is namelijk op een verzamelpunt een grote hoeveelheid asbeststukjes aangetroffen. Dat was door een inwoner van Dalfsen in de restafvalcontainer gegooid.

“Het gevolg was een kostbare opruimactie,” zo laat Dalfsen via de wekelijkse bekendmakingen weten. “De rekening wordt gelegd bij de gemeente Dalfsen en haar inwoners. Wij gaan ervan uit dat iedereen weet dat asbest niet bij het restafval mag worden gegooid.”

Asbest kan in kleine hoeveelheden naar het milieubrengstation van ROVA in Zwolle worden gebracht. Dit moet dan vooraf verpakt zijn en kost 11 cent per kilo. Voor grotere hoeveelheden, zoals een dak van een schuur dient contact met de gemeente te worden opgenomen. Op www.dalfsen.nl staat meer informatie over asbest.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.