dalfsen geeft kunst en cultuur een impuls

Dalfsen wil de kunst en cultuur in de gemeente een impuls geven. Daarom doet Dalfsen mee aan het cultuurarrangement van de provincie Overijssel, wat inhoudt dat de gemeente de komende vier jaar in totaal 45.000 euro in kunst en cultuur investeert en een aanvullende bijdrage 120.000 euro van de provincie ontvangt. Dat geld wordt onder meer besteed aan amateurkunst, cultureel erfgoed en de verbinding tussen cultuur en toerisme. Wethouder Maurits von Martels ondertekende de overeenkomst donderdag in Almelo.

In april dit jaar is ‘cultuurmakelaar’ Renee Nieuwenstein gestart in de gemeente Dalfsen. De opdracht voor de cultuurmakelaar is om verbindingen te leggen tussen vraag en aanbod. De cultuurmakelaar is de spin in het web binnen kunst en cultuur in Dalfsen. Ze kan op allerlei gebieden ondersteuning bieden: van vragen op het gebied van sponsor en fondswerving tot het adviseren over organisatie van een concert of een ander cultureel evenement.

De eerste opdracht voor Nieuwenstein, als cultuurmakelaar in Dalfsen, is om een aantal avonden in juni te organiseren voor inwoners, verenigingen en culturele instellingen uit de gemeente. De plannen voor het cultuurarrangement wil de gemeente graag ontwikkelen in overleg met de groepen die er gebruik van gaan maken. Wie mee wil denken over de plannen rondom kunst en cultuur in de gemeente Dalfsen kan zich tot 10 juni aanmelden voor één van de inspiratieavonden. Op 13 juni is er één in Dalfsen, op 18 juni in Lemelerveld en op 25 juni in Nieuwleusen.

Meer informatie, ook over de cultuurmakelaar, vindt u op de website van de gemeente Dalfsen www.dalfsen.nl/cultuuravond . Opgeven kan via een formulier op de website, maar ook door te mailen naar aanmelden@comceptcommunicatie.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.