Home / archiefcentraal / dakloze jongeren bij de nacht zonder dak

dakloze jongeren bij de nacht zonder dak

De Protestantse Gemeente Dalfsen en de Rooms Katholieke Kerk Dalfsen veranderen het veld rondom de Grote Kerk in Dalfsen eind juni in een grote krottenwijk. Het jeugdwerk van beide kerken houdt op zaterdagavond 29 juni namelijk de ‘Nacht Zonder Dak’, waarbij de jongeren in zelfgebouwde hutten van karton of plastic de nacht gaan doorbrengen. Met deze actie willen ze geld ophalen voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja, die hun nachten altijd op deze manier moeten doorbrengen.

De Nacht Zonder Dak is een initiatief van de christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear. Het geld wat met deze actie wordt opgehaald wordt besteed aan drie projecten die Tear steunt in Bolivia, Kenia en Cambodja. Met deze projecten wil de hulp- en ontwikkelingsorganisatie straatjongeren helpen bij het vinden van onderdak. Daarnaast willen ze de jongeren begeleiden en onderwijs geven zodat ze een toekomst krijgen.

Tijdens de Nacht Zonder Dak kunnen de deelnemers genieten van een afwisselend programma, dat de jongeren veel gezelligheid geeft. Daarnaast geeft dit initiatief jongeren de mogelijkheid om daadwerkelijk iets te doen voor leeftijdsgenoten die dagelijks op straat leven. Jongeren die mee willen doen kunnen zich tot maandag 13 mei opgeven bij Nynke Buma via n.buma@jop.nl

Voor meer informatie: www.nachtzonderdak.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.