d66 raadslid roos ter beek stapt uit politiek

Na rijp beraad heeft Roos ter Beek-Aalders, de fractievoorzitter van D66 OMMEN, besloten om zich vanwege gezondheidsredenen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 niet verkiesbaar te stellen als lijsttrekker.

“Het was een pittige beslissing om niet door te gaan met actieve politiek, maar ik kan niet anders”, meldt de fractievoorzitter. “Mijn politieke werk als fractievoorzitter en mijn ander werk kosten mij naast mijn normale dagtaken en mijn gezin met drie jonge kinderen zeker vier avonden in de week. Dit is voor een gezond persoon al niet altijd even makkelijk te combineren, maar voor mij als reumapatiënt is het bijna onmogelijk. Hoewel ik het werk met veel plezier doe en er veel voldoening uithaal, merk ik dat de lange en intensieve dagen mijn reuma niet ten goede komen. Ik heb steeds meer en heviger pijnaanvallen en heb onder ogen moeten zien dat ik een stapje terug moet doen.”

Tot de verkiezingen in 2014 zal Ter Beek aanblijven als fractievoorzitter in Ommen. Ook in de toekomst wil zij zich blijven inzetten voor D66 maar dan wat meer op de achtergrond. “Werkloos thuiszitten is niets voor mij, dus ik sta open voor andere functies”, aldus de fractievoorzitter.