Home / archiefcentraal / cu bezoekt veldzicht en de grittenborgh

cu bezoekt veldzicht en de grittenborgh

Gert Jan Segers van de ChristenUnie Kamerfractie bezoekt op maandag 6 mei de TBS kliniek Veldzicht in Balkbrug en PI de Grittenborgh in Hoogeveen. Hij doet dit samen met de Overijsselse Statenfractie van de ChristenUnie en de ChristenUnie gemeenteraadsfracties van Hoogeveen en Hardenberg. Naast het gezamenlijk optrekken van de burgemeesters Snijders van Hardenberg en Loohuis van Hoogeveen, trekken nu ook de ChristenUnie geledingen in Overijssel, Hardenberg , Hoogeveen en de Wolden samen op.

Gert-Jan Segers wil zich voorafgaande aan de behandeling in de Tweede Kamer eerst in de praktijk laten informeren over de gevolgen van het Masterplan Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van staatssecretaris Teeven. Dit plan betekent de sluiting van tbs-kliniek Veldzicht en gevangenis de Grittenborgh. Segers bezoekt deze beide locaties vanwege de impact, die sluiting heeft voor een betrekkelijk kleine regio, waar de werkgelegenheid fors onder druk staat en de werkloosheid erg hoog is.

De Statenfractie van de ChristenUnie Overijssel is tegen de plannen van de staatssecretaris, die Overijssel ook nog de Karelskamp en Oldekotte treft. De fractie van de ChristenUnie in Hoogeveen is een uitgesproken tegenstander van de voorgenomen sluiting van de Grittenborgh en Veldzicht vooral vanwege de gigantische kapitaalvernietiging en gevolgen voor de werkgelegenheid.

Met dit werkbezoek hopen zij Tweede Kamerlid Segers vanuit de praktijk de juiste argumenten te verschaffen om in het debat met Teeven de voor de regio Hardenberg-Hoogeveen plannen alsnog van tafel te krijgen.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.