column toos w stage

In één van mijn eerdere columns had ik het over netwerken.

Afgelopen woensdag had ik een gesprek met een vriend die op P&O bij een grote gemeente werkt.

Hij bemiddelt boven-formatieve ambtenaren naar (andere) functies binnen gemeenteland en heeft een ontzettend groot netwerk. Ik heb hem mijn CV gegeven en uitgelegd wat ik wil: meelopen/stage lopen bij een gemeente op de afdeling sociale zaken of HRM. Zo vul ik toch mijn CV en doe daarbij ook nog eens gemeentelijke ervaring op! Ik had van tevoren het UWV, via mijn werkmap, om akkoord gevraagd. De e-coach vertelde me dat dit per geval beoordeeld wordt en dat het absoluut niet het aannemen van een reguliere baan in de weg mag staan. Dat had ik zelf ook kunnen bedenken en uiteraard is het krijgen van een betaalde baan mijn ultieme doel! Zodra ik een concrete stageplaats had, kon ik dit met hen delen en werd er eventueel akkoord gegeven. Ik denk dat ik alleen maar aantrekkelijker word voor de arbeidsmarkt bij het volgen van deze stage. Wie weet is het mogelijk daarna een (tijdelijke) baan te krijgen bij een dergelijke gemeente.

Terwijl ik daar zat, belde de vriend met een aantal gemeentes en introduceerde me, wat tot resultaat had dat ik al bij vier gemeenten in de omgeving mijn CV en motivatiebrief mocht mailen!

Inmiddels heb ik bericht dat ik bij één van hen op gesprek mag komen. Heel toevallig had ik een oud-collega, die daar momenteel werkzaam is, gesproken. Hij zou mijn CV neerleggen bij zijn leidinggevende, zodra zij weer terug was van vakantie. Via een andere ingang heb ik nu toch een gesprek en hij heeft al een goed woordje voor me gedaan.

In de tussentijd solliciteer ik ook op reguliere functies, zo ook op een functie voor medewerker P&O bij een bedrijf in Kampen. De procedure loopt via Randstad in Kampen. Ik wilde digitaal solliciteren, maar dit lukte niet erg goed. Omdat ik weet hoe belangrijk het is direct te reageren op vacatures van uitzendbureaus, heb ik de telefoon gepakt en gevraagd aan de intercedent of de vacature al vervuld was inmiddels. Dat was hij nog niet, gelukkig.

Hij heeft me geholpen om op een andere wijze te reageren en ik werd de volgende dag teruggebeld. Er hadden vreselijk veel mensen gereageerd binnen een hele korte periode. Mijn CV was interessant omdat ik veel ervaring heb en hij wilde me graag uitnodigen voor een intake op de vestiging. Zodoende ben ik vanochtend naar Kampen gereden. Er mogen maar twee kandidaten worden voorgesteld en er zal een keus worden gemaakt tussen een andere ervaren kandidate en mij. Daarnaast stellen ze een wat minder ervaren kandidaat voor, zodat het bedrijf zelf een keuze kan maken. Nadeel kan zijn mijn salariswens, voordeel is mijn jarenlange uitzendervaring (de HR-officer heeft namelijk ook jaren bij een uitzendbureau gewerkt). Morgen word ik teruggebeld door de intercedent of hij mij of de andere kandidaat gaat voorstellen.

Wordt vervolgd!

Toos W.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.