column toos w reuring

Ik zou de vrijdag na mijn gesprek teruggebeld worden door het uitzendbureau uit Kampen. Er zou een keus worden gemaakt tussen een andere, ervaren kandidaat en mij. Ik had er een goed gevoel bij en dat bleek te kloppen: de intercedent ging mij voorstellen!

Die maandag erna had ik een gesprek bij de gemeente voor het lopen van een stage op sociale zaken. Het was een heel leuk, ongedwongen gesprek en na tien minuten was al besloten dat ik welkom was! Alleen moest het UWV nog om akkoord gevraagd worden, wat ik direct die middag deed. Ik had gedacht diezelfde middag nog antwoord te krijgen zodat ik die dinsdag kon beginnen, maar niets was minder waar.

Mijn werkcoach belde me om aan te geven dat dit wel een erg uitzonderlijk verzoek was en dat ze me dit hooguit een maand kon toestaan (met behoud van uitkering). Ik heb uiteraard aangegeven dat het mijn CV aantrekkelijker zou maken voor de arbeidsmarkt, dat ik ervaring zou opdoen bij een gemeente, dat ik door zou solliciteren én dat het toch altijd beter is dan thuis zitten. Ze zou het de volgende dag overleggen met haar collega’s, me terugbellen en ik zou de gemeente vragen of zij een intentie konden afgeven mij na de stage een contract aan te bieden. De volgende dag kreeg ik een mail dat ze overlegd had maar dat het echt bij een maand bleef, tenzij het een andere functie betrof. En dat was het nu juist: het wás een andere functie! Ik kreeg uiteindelijk akkoord tot en met eind juni gelukkig. Het wachten is nu op de gemeente die aan het uitzoeken is of ik een leerwerkovereenkomst moet tekenen. Tja, geduld is een schone zaak en dat is niet mijn sterkste punt ;).

Diezelfde dag werd ik gebeld door het uitzendbureau in Kampen dat zij contact hadden gehad met het bewuste bedrijf. Ze hadden een andere terugkoppeling gekregen dat verwacht, want de functie was veranderd. Het werd een zwaardere functie, maar ook voor meer uren. Over twee jaar ga je de HRM-officer vervangen (dus leiding geven) en een dergelijke functie kan niet in de voorgestelde 24 uur, maar in 32 uur per week. Thuis overlegd en toegestemd; de functie wordt er alleen maar uitdagender op!

Op de woensdag in diezelfde week werd ik ’s avonds onder GTST (jaja) gebeld door de P&O’er van een bedrijf uit Elburg. Ik had gesolliciteerd op een tijdelijke functie op P&O en ze had mijn CV via een bureau gekregen. Ze vertelde de meest geschikte kandidaten alvast te bellen om aan te geven dat ze graag een gesprek wilde plannen. Toen ik “de meest geschikte kandidaten” hoorde, sloeg mijn hart even over: dit ging goed! Inmiddels heb ik dus twee sollicitatiegesprekken, woensdag en vrijdag. Spannend weer, maar ik weet nu uit ervaring dat het nog helemaal niets zegt helaas…

Toos W.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.