Home / archiefcentraal / column toos w afwijzing

column toos w afwijzing

De contactpersoon van het bedrijf, waar ik vorige week over schreef, had aangegeven dat ze mij de vrijdag erna zou bellen. Als de keus op mij viel, kon ik ook de week erna beginnen.

De hele vrijdag gewacht op een telefoontje dat maar niet kwam. Tegen tien voor half vijf werd ik dan toch nog gebeld met de mededeling dat ze helaas geen goed nieuws voor me had. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat de vacature überhaupt nog niet ingevuld bleek. Het zat hem vast op mijn gebrek aan ervaring op de personeelsadministratie en ze ging verder zoeken naar een kandidaat die die ervaring wel had. Ik heb aangegeven dat ik absoluut bereid was me te verdiepen in de materie en dat ik het toch zeker onder de knie zou krijgen voordat zij met zwangerschapsverlof zou gaan (wat nog vier maanden duurde!). Dat vond ze fijn om te horen en ze zou een aantekening op mijn CV maken. Oke, je weet het maar niet…

Ondertussen had ik o.a. een schriftelijke afwijzing te pakken bij een groot bedrijf te Harderwijk.

Een paar weken later zag ik op mijn favoriete vacaturesite www.indeed.nl dat dezelfde vacature er wederom recent opgezet was. Ik heb direct gemaild met de vraag of, in dat geval, mijn sollicitatie weer in procedure kon worden genomen. Ik wacht nu nog op antwoord!

Inmiddels heb ik, na een week, ook de hierboven beschreven contactpersoon gemaild met de vraag of ze al iemand hebben gevonden. Ik heb erbij vermeld dat ik nog steeds beschikbaar ben en het aanbod nog steeds geldt. Hierop kreeg ik een berichtje terug dat ze in gesprek was met een mogelijke kandidate, maar wanneer dit niet doorging ze me wist te vinden! Tja, het kan pusherig overkomen, maar je laat wel zien gemotiveerd te zijn, toch?

Maar goed, er zijn steeds minder vacatures te vinden en de moed begint me aardig in de schoenen te zinken. Het huishouden is niks voor mij; je hebt je badkamer net grondig schoon gemaakt en twee dagen later kun je opnieuw beginnen. Opeens lijken de bergen strijkgoed steeds maar hoger te worden (had ik altijd al zoveel te strijken??) en kom ik niet verder dan het schoonmaken van welgeteld twee keukenkastjes! De hond heeft er nog het meest profijt van dat ik thuis ben: elke dag een uur lekker lopen en meestal iemand thuis.

Mijn achterbuurvrouw is ook sinds en aantal maanden werkloos en we wisselen nog weleens ervaringen uit. Zij ervaart ook dat de markt nog een stuk slechter is dan pakweg vorig jaar zomer.

Tijd voor actie op een ander vlak dus!

Toos W.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.