column ilona lagas moederdag en loslaten

Dit is echt een aanrader. Thuis komen en een grote bos bloemen op tafel vinden of een heerlijke maaltijd. Kaartjes voor een film of een theatervoorstelling staan ook met stip boven aan. Het grootste voordeel vind ik nog, dat we op deze manier op moederdag zelf meer tijd hebben voor de oma’s. Het is prachtig dat ze er allebei nog zijn, maar moederdag heeft ook net als alle andere dagen maar 24 uur.

Toen de kinderen nog klein waren moest ik natuurlijk wel aangeven wat ik graag als cadeau wilde hebben voor moederdag. Weken van te voren hield ik al in de gaten of mijn parfum bijna op was, mijn favoriete bodylotion al de bodem liet zien of een ander verwenproduct nodig aanvulling behoefde, maar diep in mijn hart had ik een heel andere wens. Mijn ideale moederdag zag ik als volgt; papa met de kids vertrekken op zondagochtend in alle vroegte en vooral in grootste stilte, mama slaapt onverantwoord lang uit. Vervolgens alle tijd om te badderen en lekker te eten van het heerlijke ontbijt dat al klaar staat in de koelkast.

Vooruit thee zetten en een eitje koken kan ik nog opbrengen. Met een stapel mooie tijdschriften nestel ik mij in de bank, of beter in de tuinstoel want het is mooi weer natuurlijk. ’s Middags verdoe ik mijn tijd met het eindelijk kijken naar die jank-film en om 17.30 komt papa thuis met kids die al gegeten hebben en een oppas in zijn kielzog. Er is een tafeltje gereserveerd in een leuk restaurant. Als dat geen genieten is dacht ik altijd! Eerlijk gezegd een niet reëel beeld want ik weet zeker, dat ik een uur na vertrek al gebeld zou hebben met de vraag of pa de kinderen wel insmeert tegen de zon om twee uur later te melden dat zoonlief niet te veel mag snoepen omdat hij anders niet eet en ga zo maar door, want is dat niet het bekendste van moeder zijn. Graag even verlost zijn van de dagelijks grote en kleine zorgen maar loslaten? …. Ho maar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.