azmani veldzicht is balkbrug en andersom

In Balkbrug en omgeving wordt al wekenlang hevig geprotesteerd tegen de plannen van de staatssecretaris om Veldzicht te sluiten, als onderdeel van een bezuinigingsoperatie in het gevangeniswezen. “Het is een goede zaak dat er zoveel betrokkenheid vanuit Balkbrug en de regio is. Daardoor wordt het geluid ook in Den Haag gehoord. Initiatieven als een estafetteloop vanuit Balkbrug naar Den Haag, ondersteun ik ten zeerste. Ik heb ze een paar weken geleden dan ook opgewacht bij de finish bij de Tweede Kamer.”

Azmani onderschrijft het belang van Veldzicht voor de regio. “Veldzicht is Balkbrug en andersom. De aanwezigheid van de kliniek leidt tot directe en indirecte werkgelegenheid. Ook heeft Veldzicht een grote naam verworven in tbs-land. Dus niet alleen voor de regio, ook voor de bewoners van Veldzicht zou sluiting grote gevolgen hebben.”

Net als voor bijna iedereen, kwam het nieuws over de voorgenomen sluiting van Veldzicht voor Azmani als een grote verrassing. Al gauw nadat het plan bekend werd, bracht het regionale Kamerlid met een VVD-delegatie een bezoek aan de kliniek. “Ik was zeer onder de indruk, maar ik heb toen ook gelijk gezegd dat de opdracht om sluiting te voorkomen een lastige wordt. Op het laatste moment voordat de plannen bekend werden, is besloten dat Veldzicht ook zou moeten sluiten. Je moet het zien als een landkaart van Nederland met rode lampjes voor inrichtingen die moeten sluiten en groene lampjes voor welke open mogen blijven. Als die landkaart eenmaal bekend is, is het niet zo lastig om een rood lampje groen te maken, maar wel wanneer daarvoor in de plaats een ander groen lampje rood moet worden. Gelukkig is al vrij snel door Teeven aangegeven dat hij open staat voor alternatieven wanneer deze binnen de financiële opdracht liggen om te komen tot deze forse bezuiniging.”

Zelf maakt Azmani zich ook sterk voor het openhouden van de kliniek. “Ik heb na mijn bezoek aan Veldzicht contact gehouden met Veldzicht en ook heb ik contacten met burgemeester Peter Snijders van Hardenberg, die veel werk hiervoor verzet. Vanzelfsprekend heb ik over Veldzicht overleg met onze woordvoerder in de VVD-fractie en binnenkort ga ik ook met hem op bezoek bij Veldzicht. Tenslotte spreek ik natuurlijk mijn partijgenoot Fred Teeven hierover. Hij was maandag op bezoek bij de kliniek.”

Wanneer het debat in de Tweede Kamer over het ‘Masterplan DJI’ van Teeven plaatsvindt is nog niet bekend, maar naar verwachting gebeurt dat nog voor het zomerreces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.