Home / archiefcentraal / 400e automower verkocht bij eg ten kate

400e automower verkocht bij eg ten kate

Bij E.G. ten Kate in Nieuwleusen is in de afgelopen week de vierhonderdste automower verkocht aan de familie van Cuijk en familie Martens uit Dalfsen. Om dit te vieren werden de families vorige week extra in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een waardecheque.

De heer Martens vertelt: “Samen met mijn buurman had ik een zitmaaier. Toen wij besloten hadden om een automower aan te schaffen bij E.G. ten Kate werd ons verteld dat wij de 400e klant waren die bij hen een automower kocht. We zijn erg tevreden over het bedrijf. Je krijgt duidelijke informatie vooraf en ook de prijs is goed. En niet onbelangrijk, iedereen die wij hebben gesproken is zeer positief over de werkwijze de nazorg en de service.”

Omdat beide families gelijktijdig een automower kochten, waren het voor Ten Kate de 399e en de 400e . Om geen onderscheid te maken werden beide families met een waardecheque en een bos bloemen verrast.

De automower-historie bij E.G. ten Kate gaat terug naar 1995. Door deze jarenlange ervaring weet het bedrijf hoe de apparaten geïnstalleerd dienen te worden voor een optimale werking. Met de zelf ontwikkelde apparatuur kan E.G. ten Kate de hele installatie zelf aanleggen, de kabels worden door hen bijna onzichtbaar machinaal in het gazon weggewerkt en met deze methode kan de klant tot zeker 50 procent besparen op de installatiekosten.

Een Automower trekt er dagelijks op de ingestelde tijden automatisch op uit om één millimeter van het gras af te maaien, wat overeenkomt met de gemiddelde groeisnelheid. Maar daar blijft het niet bij, want de maaier heeft ook een mulch-functie en verspreidt het afgesneden gras onmiddellijk weer als mest over het gazon. Harken en gras afvoeren is dus niet nodig, en het gazon gaat er door deze dagelijkse bemesting bovendien een stuk mooier uitzien. Door de compacte vorm kunnen ze elke tuinvorm in bijna alle hoeken maaien.

“Vanwege het lichte gewicht van de machine is zelfs een drassig of jong gazon geen enkel

probleem” vertelt Arie ten Kate. “En om diefstal tegen te gaan zit er een persoonlijke code in met een alarm. Tevens zit er in een aantal modellen standaard een GPS module zodat de maaier op afstand gevolgd kan worden. Als de klant de maaier en de kabels zelf installeert is dat geen probleem. We geven ze dan graag de nodige informatie en tips mee naar huis.”

Een automower werkt goedkoop want het stroomverbruik van deze maaiers is laag, namelijk ongeveer 1,50 per maand. Alleen bij E.G. ten Kate kunt u een automower gratis een maand op proef krijgen. Meer informatie is te vinden op www.EG.tenkate.nl.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.