1250 deelnemers voor stationsloop

“Hoewel de organisatie haar best doet om alle voorbereidingen tot in de perfectie uit te voeren moeten we de weersomstandigheden afwachten”, zegt de realistische voorzitter Bernhard Kootstra. “Wat goed kan zijn voor de toeschouwers kan wat minder zijn voor de deelnemers en andersom. Hoewel wij wel zien dat de toeschouwers, voornamelijk inwoners van ons mooie Vechtdal, zich niet zo gauw door het weer laten beïnvloeden.”

Jacqueline Rustidge, de winnares van alle 5 (!) voorgaande edities is één van de opvallende gezichten aan de start. “We denken dat de vorm er weer is voor een zesde overwinning. En ook bij de heren zijn er sterke lopers uit de regio. Denk bijvoorbeeld aan Arne Mulder uit het team van BB-lopers en ook zijn leermeester Berthold Berger zelf.”

Ook is Kootstra trots dat twee Vechtdalburgemeesters aan de start verschijnen: Marc-Jan Ahne uit Ommen en Peter Snijders uit Hardenberg. Ook de Dalfser politiek laat zich zien. Directeur Herman Zwart doet mee en het parcours voert de atleten wederom over het prachtige Landgoed Hessum van wethouder Maurits von Martels. “Ik verwacht overigens dat beide burgervaders op de eerste startrij naast alleskunner Erben Wennemars zullen staan.”

Rik Minkjan – verantwoordelijk voor de startlocatie – is dik tevreden: “Het parcours is gelijk aan de voorgaande edities maar eigenlijk toch iets anders. Immers, de stationsomgeving gaat flink op de schop waardoor het belangrijk was de wegenbouwer te benaderen. Van hen hebben wij alle medewerking gekregen en we er het volste vertrouwen in dat alles gereed is om van start te gaan.”

De loop gaat door Vilsteren, waar tal van initiatieven de deelnemers en toeschouwers zullen verrassen. Plaatselijk Belang Vilsteren zorgt voor een schitterende entourage tijdens de doorkomst met muzikale omlijsting voor jong en oud. De Vilsterse molen speelt hierin weer een prominente rol.

De loop vervolgt na de Vilsterse Molen zijn route via Landgoed Hessum en Kasteel Rechteren naar de finishlocatie bij station Dalfsen. Daar zullen de eerste deelnemers vanaf ongeveer 20.20 uur aankomen en worden ontvangen door speaker Henk Borgmeijer.

Na de finish worden de deelnemers en toeschouwers in het Oude Station muzikaal onthaald. Roy P-Cat & the V8 Daddy’s zullen vanaf 21.00 uur met een mix van Rock’n roll, Rhythm and Blues bop, Rockabilly en Swing de sfeer verhogen. Geen echte cooling down voor de lopers dus.

“Met de hoofdsponsoren Vechtdallijnen en Rabobank hebben we fantastische partners die ons in staat stellen dit evenement te organiseren,” zegt Jan Dekker, die verantwoordelijk is voor het parkoers De prachtige treinstellen zullen het vervoer van de deelnemers verzorgen en daarmee hebben we een belangrijk deel van de logistiek afgedekt. Rabobank Vaart en Vechtstreek steunt ons al van meet af aan en die continuïteit is voor ons erg belangrijk. Een advies heb ik nog wel aan de deelnemers. Zorg dat je op tijd naar Ommen vertrekt en gok niet op de laatste trein. Hoewel wij samen met Vechtdallijnen er alles aan doen om iedereen van dienst te zijn, kunnen we natuurlijk niet iedereen tegelijk vervoeren. Pak het liefst de trein van 18.30 of 18.45 uur. Dan ben je op tijd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.