Home / archiefcentraal / voorstelling op het leven in dalfser kerk

voorstelling op het leven in dalfser kerk

Verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda spelen zondag 21 april om 15.30 uur hun nieuwe voorstelling Op het leven in de Nederlands gereformeerde kerk aan de Polhaarweg in Dalfsen.

In deze muzikale theatervoorstelling zijn Joodse, christelijke en islamitische verhalen broederlijk bijeen gebracht. Op het leven volgt in verhalen, liedjes en muziek de loop van het leven. De voorstelling begint bij de geboorte, in dit geval van Mozes, Jezus en Mohammed. Daarna volgen verhalen en liedjes over kinderen, vaders en moeders, spelen en school, verliefdheid, trouwen, armoede en rijkdom, ouder worden en sterven.

Joodse, christelijke en islamitische verhalen wisselen elkaar af. De teksten zijn of geheel nieuw, of bewerkte versies van bestaande verhalen uit de drie tradities. Verhalen verbinden, waar dogma’s verdelen. Alle godsdiensten zoeken naar antwoorden op de grote vragen van het leven. Waar komen wij vandaan? Waar gaan wij naartoe? Wat is de zin van ons leven? Rondom deze vragen cirkelen in elke traditie tal van verhalen. Deze verhalen zijn nu voor het eerst bijeengebracht in één theatervoorstelling. www.keesposthumus.nl

Deze voorstelling wordt georganiseerd door de Raad van Kerken te Dalfsen. Er is een collecte aan de uitgang voor de onkosten van deze voorstelling.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.