Home / archiefcentraal / voorjaarsplanten in de verkoop voor oeganda

voorjaarsplanten in de verkoop voor oeganda

Mieke Steen gaat op zaterdag 4 mei weer voorjaarsplanten verkopen bij de Albert Heijn in Ommen. Zoals elk jaar doet ze dat om geld op te halen voor haar stichting Good Hope, die medische zorg in Oeganda ondersteunt.

Nadat Mieke al enkele keren in de Oegandese hoofdstad Kampala op bezoek was geweest bij haar dochter, richtte ze in 2008 de stichting Good Hope op. “Ik ontmoette daar een priester die met een project voor arme kinderen en weeskinderen bezig was. Hij wilde een medisch centrum, een ‘health unit’, laten bouwen omdat de mensen anders erg ver moesten lopen voor hun medische zorg. Dat heeft me zo geraakt dat ik besloten heb om mee te helpen de health unit te laten bouwen.”

Van het één kwam het ander en in de loop der jaren werden een gebouw voor de zusters en toiletgebouwen gerealiseerd door de stichting Good Hope. In maart was Mieke weer in Oeganda om een nieuwe kraamkliniek te openen. Dat was mogelijk dankzij verschillende inkomsten. Mieke kreeg bijvoorbeeld giften, ze gaf presentaties waarmee ze geld ophaalde en bij de Albert Heijn konden mensen hun flessenbon doneren aan haar stichting. Ook de Rabobank Foundation deed een gulle gift. “Moeder Theresa heeft eens gezegd ‘we kunnen geen grote dingen doen, maar wel kleine dingen met grote liefde’. Dat probeer ik dus ook maar.”

De voorjaarsplanten die Mieke op 4 mei verkoopt zijn aangeboden door tuincentrum Jurrie Baas. Zie voor verdere informatie www.stichtingoodhope.nl.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.