vol programma koninginnedag in hoonhorst

Ook in Hoonhorst is het de komende dagen feest. De Oranjevereniging – die tegelijk 40 jaar bestaat – heeft een uitgebreid programma in elkaar gedraaid. Hier vind je het programma en een uitgebreide toelichting op diverse onderdelen.

Zaterdag 27 april 2013

15.00 – 17.00 Receptie 40-jarig bestaan Oranjevereniging

20.30 – 00.30 Reünie (oud) leden

Zondag 28 april 2013

14.30 – 18.00 50+ middag m.m.v. Aalt Westerman

20.00 – 23.30 Grootse Oranje Bingo

Maandag 29 april 2013

14.00 – 16.30 Kinder- en jeugdprogramma

20.00 – 22.00 Hoonhorst’s Got Talent

22.00 – 00.30 Feestavond met spectaculaire internationale vuurspuw – acts

Dinsdag 30 april 2013 (Koninginnedag)

10.30 – 12.00 Dorps brunch (voor genodigden)

13.00 – 13.30 Ballonnenwedstrijd

13.30 – 14.00 Optocht

14.00 – 16.00 De Jubileumspelen

16.00 – 16.45 Optreden Erwin Nijhoff

16.30 – 19.30 Dorps BBQ

50 + Middag

Op zondagmiddag staat er een leuk programma voor de dorpsgenoten met levenservaring. Eenieder die de respectabele leeftijd van 50 heeft bereikt is van harte welkom in de tent op het feestterrein “Achter de Molen”. We hebben niemand minder dan de levende legende Aalt Westerman gestrikt om er een onvergetelijke middag van te maken. Aalt is inmiddels een begrip in de wijde omgeving en staat garant voor een onvergetelijke gezelligste middag. Vanaf 14.30 uur gaat het feest beginnen. U hoeft geen eten en drinken mee te slepen. Wij zullen zorgen voor een natje en een droogje. De entree is gratis.

Bingo

Ter ere van ons 40 – jarig bestaan hebben we besloten om weer uit te pakken met een grote dorpsbingo. Deze bingo wordt gehouden in de feesttent. U kunt voor een bescheiden bedrag één (of meerdere) plankjes kopen. Met deze plankjes maakt u kans op maar liefst 45 prijzen. Mede door de gulle giften van onze sponsoren zijn het louter hoofdprijzen. Als u van een beetje spanning houdt en niet vies bent van een vette prijs, dan mag u deze avond natuurlijk niet missen. De tent is vanaf 19.30 uur geopend en uiteraard kan er afloop gezellig worden nageborreld.

Kinder- en Jeugdprogramma

Een Oranjefeest zonder een leuk kinderprogramma is ondenkbaar. En dit jaar hebben we extra ons best gedaan. De kinderen uit de aanloopgroep en de groepen 1 en 2 is een apart deel van het veld gereserveerd. De kinderen worden vermaakt allerlei leuke spelletjes. In de tent kunnen de koppies worden geschminkt en krijgen de allerkleinsten de mogelijkheid om een leuk kunstwerk maken. Dit alles onder supervisie van ervaren begeleiders.

De groepen 3 t/m 8 worden, per leeftijdscategorie, in groepen verdeeld. In groepsverband kunnen de kinderen genieten van een groot aantal leuke en uitdagende spelletjes. Dorpsclown “Paulinho” is op het veld en in de tent aanwezig om de kinderen te verbazen met zijn optreden en ballonnenfiguren.

Striptekenen

Naast deze sportieve activiteiten is er ook een leuke creatieve activiteit. Hiervoor hebben we hulp gekregen van SMON Welzijn uit Nieuwleeusen die de kinderen de basisprincipes van het (strip)tekenen bijbrengen. Na de uitleg en een beetje begeleiding zijn de kinderen in staat om zelf een mooie tekening te maken.

Graffiti spuiten

Ook voor de oudere jongeren (vanaf 12 jaar) hebben we ook een kunstzinnig onderdeel in petto. Zij krijgen de gelegenheid om zich uit te leven met een spuitbus.

Er zijn ervaren graffiti – artiesten (van ArtEZ hogeschool voor de kunsten) aanwezig om e.e.a. in goede banen te leiden. Na een spoedcursus krijgende deelnemers een doek waarop zij op geheel eigen wijze hun kunsten mogen vertonen. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar oranjevereniginghoonhorst@gmail.com of via de jeugdsoos.

Hoonhorst’s Got Talent

Op maandag 29 april 2013 organiseren wij vanaf 20.00 uur het onderdeel “Hoonhorst’s Got Talent”. Iedereen (vanaf 12 jaar) kan zijn of haar kunsten laten zien aan het Hoonhorster publiek. Zang, dans, een goochelact, een kunstje van je (huis)dier, alleen of in groepsverband, (bijna) alles is mogelijk. We maken er geen wedstrijd van. Meedoen is, zoals bijna altijd, veel belangrijker dan winnen.

Hierbij nodigen wij eenieder met talent (in de ruimte zin van het woord) uit om dit evenement op de kalender te zetten. Opgave kan door je aan te melden op oranjevereniginghoonhorst@gmail.com. De deelnemers hoeven niet perse uit Hoonhorst te komen.

Feestavond

Ook dit jaar zal de feestavond niet ontbreken. Het feest begint om 22.00 uur en de entree is gratis. De feestavond staat onder muzikale leiding van party – D.J. Marcel Reimink. Marcel is een begrip in de wijde omgeving en (bijna) een garantie voor een geweldig feest. Zet dit feest dus op de kalender en deel mee in de feestvreugde!

Spectaculaire internationale vuurspuw – acts

Wij hebben een internationaal vermaarde show aan het avondprogramma toegevoegd, de Antares Fireshow uit Polen. Zij zullen tijdens de feestavond een geweldige vuurshow geven. De artiesten hebben beloofd hun brandende passie voor vuur met het publiek te delen (?). Het wordt een adembenemend schouwspel waar de vonken van af vliegen. U zult niet vaak de gelegenheid krijgen om een dergelijk spektakel op loopafstand en voor niets (dus gratis) me te maken. Mis het dus niet.

Brunch

Op Koninginnedag wordt een Brunch georganiseerd. Deze brunch hebben wij georganiseerd voor alle personen (met partner) die een bijdrage leveren aan het Oranjefeest. Deze zeer uitgebreide brunch wordt verzorgd door Marcel Hoonhorst.

Alle gasten krijgen een persoonlijke uitnodiging voor de brunch.

Ballonnen – wedstrijd

Het middagprogramma op Koninginnedag begint om 13.00 uur met een ballonnenwedstrijd. Alle kinderen in de aanloopgroep en de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen in Hoonhorst en Emmen mogen hieraan meedoen.

Optocht

Om ongeveer 13.30 vertrekt vanaf het Dorpsplein een kleurrijke optocht door de straten van Hoonhorst. Op kop van de stoet marcheert en paradeert showorkest Amicitia uit Boerhaar. Wij hopen natuurlijk op een grote opkomst en roepen hierbij alle kinderen (en ouders) op om de handen uit de mouwen te steken om er weer een mooie optocht van te maken. Alle deelnemers worden beloond met een leuke prijs.

Jubileumspelen

Als hoofdprogramma op Koninginnedag organiseren wij de Jubileumspelen. Bij dit spel nemen twee teams van 5 spelers het tegen elkaar op. Vanwege ons 40–jarig bestaan hebben wij de spelen een historisch tintje gegeven. Er betreden een aantal oud leden van de Oranjevereniging de arena betreden. De spel – onderdelen zijn ludiek en het aanschouwen meer dan waard. Het is de bedoeling dat ook het publiek actief wordt betrokken bij de strijd. Hierdoor zal een leuke strijd ontstaan waarbij uiteindelijk het publiek de grote winnaar is.

Inhuldiging live om 14.00 uur

Veel mensen willen graag getuige zijn van de inhuldiging van onze nieuwe koning. Dit kan thuis voor de buis, maar het is natuurlijk veel gezelliger om deze historische gebeurtenis te beleven in onze feesttent. In de tent is een groot scherm aanwezig. Om 14.00 uur zal op dit scherm de inhuldiging van koning Willem Alexander te zien zal zijn. Speciaal voor deze gelegenheid zijn er donkere panelen in de tent gemonteerd waardoor de beeldkwaliteit van bioscoopkwaliteit is .

Dorps-toost

In de pauze van de Jubileumspelen wordt er een massale toost uitgebracht op onze nieuwe koning. Het is traditie dat er met oranjebitter getoost wordt als een Oranje afstand doet van de troon. Uiteraard wordt de oranjebitter ter beschikking gesteld door de organisatie. Bij de toost worden de woorden historische woorden “leve de Koningin, hoezee, hoezee, hoezee” uitgesproken.

Optreden Erwin Nijhoff

Om 16.00 uur treedt niemand minder dan Erwin Nijhoff op. Erwin is voor u zeer waarschijnlijk geen onbekende. In 2011 was hij wekenlang op TV te bewonderen in het TV programma “The Voice of Holland”. Wij prijzen ons erg gelukkig dat wij Erwin “Ja” heeft gezegd. Door de locatie en de kleinschaligheid wordt het een uniek optreden dat u eigenlijk niet mag missen. Laat deze unieke en gratis kans dus niet aan u voorbij gaan.

Dorps BBQ

Om 16.30 uur afloop start Marcel Hoonhorst (uit Luttenberg) de barbecue. Hier kunt u aanschuiven voor een geheel verzorgde en voortreffelijke barbecue met een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding. Marcel heeft deze klus ook de twee voorgaande jaren naar volle tevredenheid geklaard, dus dit is zeer zeker geen loze belofte. U hoeft zich niet op te geven en u kunt betalen met munten. Ter verhoging van de feestvreugde hebben wij D.J. Marcel Reimink gecharterd om tijdens de BBQ de muziek te verzorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.