Home / archiefcentraal / veel ideeen voor cda over buitengebied

veel ideeen voor cda over buitengebied

De CDA-fractie in Dalfsen ging afgelopen woensdag bij Landjuweel De Hoeven in Dalfsen in gesprek met belanghebbenden over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied in de gemeente Dalfsen. In groepen boog men zich aan de hand van 15 vooraf geformuleerde stellingen over drie thema’s: ondernemen, wonen en genieten in het buitengebied.

De geslaagde avond leverde het CDA een schat aan suggesties op. Voorbeelden zijn het hanteren van slechts het criterium landschappelijke inpassing bij de ruimtelijke afweging van bedrijfsontwikkeling, het maken van een eenduidige bijgebouwenregeling, het benutten van de bestemming plattelandswoning, het creëren van een praktische toepassingsmogelijkheid voor kleine windturbines. Maar ook: “laat kleinschalig bedrijfsmatig gebruik en mantelzorgwonen op een moderne manier toe want dat levert ook leefgenot op”.

Het CDA gaat met al deze inbreng aan de slag bij de voorbereidingen. De besluitvorming over het nieuwe bestemmingsplan in de gemeenteraad staat gepland voor de maand juni.

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.