Home / archiefcentraal / veel belangstelling voor info over glasvezel

veel belangstelling voor info over glasvezel

“Dit zal nooit weer gebeuren als u zich aansluit op ons glasvezelnetwerk,” zei voorzitter Martin Luinstra toen op het scherm ‘no signal’ in beeld kwam. Luinstra wees op het belang van een glasvezelnetwerk voor Nieuwleusen: sneller internet, goede tv-beelden, maar ook het volgen van maatschappelijke gebeurtenissen in het dorp zoals kerkdiensten en voetbalwedstrijden via internet.”U bepaalt zelf wat er op het netwerk komt, want u bent bij ons geen klant maar lid.”

Met een filmpje liet hij het verschil in snelheid van internet zien. In totaal moeten zich 1200 huishoudens aanmelden dan kan het project van start. Gebeurt dat niet dan moet Nieuwleusen zeker nog zeven jaar wachten voor een andere organisatie dit in Nieuwleusen gaat opzetten. “Het is nu of nooit.” Hij vertelde hoe het dorp en het buitengebied zijn ingedeeld in kernen en hoe de aanleg gaat gebeuren. Er moet 300 kilometer worden gegraven en 25.000 kilometer glasvezel worden aangelegd. Iedere woning in de kern krijgt een eigen glasvezelverbinding.

Belangstellenden kunnen bij drie informatiepunten terecht: de Kringloopwinkel, Radio Westerman en bij Jellema. Maandagvond 15 april is de tweede infoavond, deze keer in de Deel. Aanvang 20 uur.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.