veel belangstelling voor 50 plusmarkt

Een drukte van belang was het vrijdagmiddag in de hal van het gemeentehuis in Ommen. Bedrijven en organisaties waren daar vertegenwoordigd om 50-plussers te laten zien en beleven wat er op de markt is om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Wethouder Ko Scheele gaf in zijn openingsspeech aan dat zelfredzaamheid in de toekomst belangrijk zal zijn: “De overheid kan niet overal en altijd hulp bieden. Maar eigenlijk zijn we allemaal samen een stukje overheid. We moeten samen zelfredzaam zijn. De gemeente is een partner in deze, maar niet de enige.” Hij prees de organisatoren voor al het werk dat ze verzet hebben om deze markt te organiseren en wil graag in gesprek blijven met het Vrouwencluster en het Senioren Platform van de WMO-raad.

Naast veel voorlichting vanuit bijvoorbeeld de bibliotheek, het Vrijwilligerssteunpunt en Woonkeur was er ook een discussietafel waaraan stevig gediscussieerd werd over onderwerpen als hulp vragen, hoe gebruik je sociale media en natuurlijk over wat de gevolgen zijn van de veranderingen in de AWBZ. De organisatie was zeer tevreden met de opkomst, evenals de bedrijven en organisaties.