vechthorst licht huurverhoging toe

Directeur Willem Muijlwijk van woningstichting Vechthorst licht tijdens de algemene ledenvergadering van Huurdersvereniging Twee Onder Een Kap de inkomensafhankelijke huurverhoging toe. De ALV vindt plaats op 24 april. Vechthorst maakt maximaal gebruik van de mogelijkheden om de huren per 1 juli extra te verhogen.

Huurders met een wat hoger inkomen zullen geconfronteerd worden met een huurverhoging van 4,5 procent – bij een inkomen boven 33.614 euro of 6,5 procent – bij een inkomen boven 43.000 euro. Ook de laagste inkomenscategorie krijgt met 4 procent een huurverhoging die hoger is dan de inflatie van 2,5 procent.

De huurverhoging op grond van het inkomen heeft in Nederland veel stof doen opwaaien. Pas op 12 maart heeft ook de Eerste Kamer met het wetsvoorstel ingestemd. Huurdersvereniging Twee Onder Een Kap is, met haar koepel, de Vereniging van HuurdersOrganisaties in Overijssel en Gelderland (HOOG) en de landelijke huurderskoepel, de Nederlandse Woonbond, fel gekant tegen deze maatregel. Het belangrijkste bezwaar is dat het de betaalbaarheid van het huren voor veel huurders onder druk zet. Bovendien wordt er inbreuk gedaan op de privacy doordat de Belastingdienst verhuurders informatie levert over de hoogte van het inkomen van huurders. Verder voorziet de Woonbond een stortvloed aan bezwaren tegen de huurverhoging.

De ledenvergadering van Twee Onder Een Kap wordt gehouden in ’t Witte Peerd, Westeinde 5 in Nieuwleusen. Vanaf 19:30 uur worden de leden ontvangen met een kopje koffie. De avond wordt muzikaal omlijst door Jeanet den Ouden uit Nieuwleusen (zang) en Gerrit Boerkamp (accordeon). In het deel na de pauze houdt Ab Goutbeek een inleiding over de ontwikkeling van de mens langs de Vecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.