tweede fase vechtoeversproject begint na zomer

Ommen vormt een flessenhals voor de Vecht. Om de rivier aan de ene kant meer ruimte te bieden, maar ook om de stad en de rivier meer met elkaar te verbinden, wordt al enkele jaren gewerkt aan het project Vechtoevers. “Het afgelopen jaar is er achter de schermen veel werk verzet,” vertelt de verantwoordelijk wethouder Ilona Lagas. “Zo zijn er veel berekeningen gemaakt over wat nu precies de ideale loop voor de rivier is. Omdat we niet willen dat er tijdens het toeristenseizoen aan de Vecht gewerkt wordt, gaat waterschap Velt en Vecht na de zomer van start met de werkzaamheden.”

In de eerste fase van het project werd een damwand aangebracht ter hoogte van het Tinnen Figuren Museum. De tweede fase bestaat eruit dat de Vecht onder de Hessel Mulertbrug verbreed wordt en aan de zuidzijde een meer natuurvriendelijke inrichting wordt gecreëerd. Bij de aangebrachte damwand wordt de ruimtelijke verbinding gerealiseerd tussen het centrum van Ommen en de Vecht. De aanlegvoorzieningen van de watersportvereniging worden verplaatst en een stukje stroomafwaarts wordt een nieuwe jachthaven aangelegd, met een schiereilandje. Het gebied wordt toegankelijk gemaakt met voetpaden. Dit om ‘de waterbeleving te versterken en het gebied direct rond de Vecht beleefbaar te maken’.

Later volgt nog een derde fase. Die bestaat uit de aanleg van een zogeheten ‘nevengeul’. Die moet over camping De Koeksebelt gaan lopen en een extra buffer bieden bij hoog water in de Vecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.