Home / archiefcentraal / toos werkloos solliciteren

toos werkloos solliciteren

Voordat mijn tijdelijke baan afliep, heb ik een aantal sollicitaties gedaan. Twee vacatures waren bij bedrijven bij wie oud-collega’s/bekenden van me werkten. Ik heb ze direct gemaild of gebeld en gevraagd of ze een goed woordje voor me konden doen. Van de één kreeg ik al te horen dat de kans dat ik een uitnodiging kreeg, klein was omdat de voorkeur uit ging naar een man.

Toch kreeg ik twee uitnodigingen voor een kennismakingsgesprek in januari. Voor de één, een P&O-functie voor een bedrijf in Zwolle, moest ik nota bene naar Woerden omdat het hoofd P&O ziek was en niet in staat was de gesprekken in Zwolle te voeren. Oké, wel een eindje weg, maar voor een baan heb je het over, toch? Van tevoren plande ik een afspraak met mijn ex-collega, die momenteel bij het bedrijf werkt. Ik hoorde meer over de functie en de cultuur van het bedrijf. Omdat het een bedrijf in de sociale werkvoorziening betrof, had ik me op haar aanraden verdiept in de op komst zijnde Participatiewet.

In Woerden zat ik tegenover drie P&O’ers aan de eettafel in de woonkamer van het hoofd P&O, met twee immens grote honden aan de andere kant van de kamer als publiek. De sfeer was open en ik raakte lekker op dreef. Ik kon merken dat ik me goed voorbereid had en kon gerichte vragen stellen.

De andere uitnodiging was van een bedrijf in Lutten, ook een functie op P&O. Dit gesprek vond plaats met de financieel manager/controller en een medewerkster P&O. Het was een ongedwongen gesprek, waarbij ik het gevoel had dat de medewerkster P&O nerveuzer was dan ik. Ze kreeg bij het stellen van elke vraag een rood hoofd en het was duidelijk dat ze haar vragen één voor één afwerkte.

Ik had bij beide gesprekken een goed gevoel, maar je weet natuurlijk nooit wie je concurrenten zijn.

Groot was mijn blijdschap dan ook toen ik van beiden een uitnodiging kreeg voor een tweede gesprek! Zo had ik op dezelfde dag twee tweede gesprekken; één ’s ochtends in Zwolle en de ander om 13 uur in Lutten. Het eerste gesprek was heftig; weer tegenover drie mensen. Ik had het gevoel ‘doorgezaagd’ te worden door de controller en kreeg een vreemd gevoel bij één van de P&O-medewerkers, die me geen lachje geschonken heeft. Op een gegeven moment kreeg ik een vraag die ik niet begreep. Ik vroeg om verduidelijking en er werd aangegeven dat ik die niet kreeg. Ik gaf aan dat het moeilijk antwoorden is op een vraag die je niet begrijpt en naar aanleiding daarvan werden er een paar voorbeelden gegeven. Daarop kwam ik wat meer ‘los’ en kwam toch wat beter uit de verf dan in het begin.

Voor de andere functie moest ik eerst een Persoonlijke Profiel Analyse invullen. Aan de hand van de antwoorden op een aantal vragen wordt er een persoonlijk profiel over je opgesteld, wat als onderdeel van het gesprek diende. Bij dit gesprek had ik wel een goed gevoel. En dan is het afwachten….

Toos W.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.