ten kate kwartet hoopt op podiumplaatsen

Vooral in de race om het WK Supersport 600 zijn de verwachtingen hoog gespannen. Met een derde en tweede plaats is de Nederlandse coureur Michael van der Mark het raceseizoen heel goed begonnen en dat in zijn debuutjaar. Door deze prestaties wordt de lat door menigeen al wel hoog gelegd, de aftelsom drie, twee, één werd de laatste paar weken al wel een paar keer gemaakt.

Teammanager Ronald ten Kate durft geen voorspelling te doen. “Maar Michael gaat wel als één van de favorieten naar Assen. Hij heeft veel gevoel voor de motor, is nog jong en volop in ontwikkeling, we moeten hem stap voor stap verder zien te brengen”.

De andere rijders van het kwartet uit de ten Kate stal zijn nog niet met podium plaatsen terug gekomen. Lorenzo Zanetti, teamgenoot van “Magic Mike” kwam niet verder dan een verdienstelijke vijfde plaats. De Superbike rijders Jonathan Rea en Leon Haslam werden geplaagd door elektronica problemen maar Ronald hoopt dat deze zondag grotendeels verholpen zijn. “ Deze rijders zijn ook wereldtoppers en horen op het podium thuis. Op Assen wil je het onderste uit de kan halen, onze resultaten uit het verleden, scheppen wel enige verwachting ” blikt de teammanager alvast vooruit.

Het racen zit de 20 jarige Michael van der Mark in de genen, zijn vader was ooit ook coureur in de 500cc en heeft ook diverse Endurance races gewonnen. Vorig jaar werd de Rotterdammer kampioen in het 600-Superstock team van het Nieuwleusense team en dit jaar gaat hij door met podiumplaatsen in de WK supersport.

Motorsport liefhebbers in Nederland zitten te wachten op Nederlands talent en dat lijkt er nu aan te komen. “Het is leuk om nu een thuisrace te rijden. Assen blijft toch een speciale wedstrijd. Er gebeurt momenteel een hoop, steeds meer mensen worden enthousiast. Op het moment gaat het goed en ik hoop dat we weer voorin mee kunnen doen. Het circuit ken ik goed, maar nog niet op deze motor. Ik zal mijn best doen voor een podium plaats maar de top vijf blijft de doelstelling” aldus de hoop van de Nederlandse motorsport.

Naast de vele buitenlandse rijders, heeft ook Kevin van Leuven van het United racing team een wildcard gekregen om zijn kunnen te tonen tijdens de wedstrijd in de WK Supersport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.