synergie maak snel keuze zonnepanelen

Inwoners van Nieuwleusen die belangstelling hebben voor het kopen van zonnepanelen op hun dak doen er verstandig aan om snel tot een beslissing te komen. Dat zegt de coöperatie Nieuwleusen Synergie.

De kans bestaat dat er prijzen van de panelen gaan stijgen door de importheffing, wat betekent dat de nu goedkope panelen uit China duurder worden. Dat was de belangrijkste boodschap die woensdagavond tijdens de tweede informatieavond over zonnepanelen van de Coöperatie Nieuwleusen Synergie werd meegedeeld. Bovendien geldt op dit moment een lager btw-tarief op arbeidsloon. ‘Kies voor 6 juni’, zo luidt het motto.

Na twee avonden hebben zich ruim zestig belangstellenden gemeld. De taakgroep Duurzaam Energiegebruik is met twee plaatselijke ondernemers in zee gegaan die alle praktische zaken regelen. Het materiaal wordt aangeschaft door Dijkman Systems uit Dalfsen en bij de bewoners op het dak geplaatst door medewerkers van Aannemersbedrijf Tempelman. ”Alle mensen die belangstelling hebben getoond worden persoonlijk benaderd en bezocht door een medewerker, zodat een offerte op maat kan worden gemaakt,” aldus Marcel Tempelman over de werkwijze. Een installatiebureau naar keuze verzorgt de aansluiting.

Voorzitter van de taakgroep duurzaam energiegebruik Jan Bijker stelt over de twee informatie avonden: “Er is veel serieuze belangstelling en tijdens de avonden zijn er veel vragen en ontstaat er veel interactie met de mensen. Veel mensen willen energieneutraal werken en zijn toekomstgericht bezig.”

De Taakgroep houdt nog twee informatieavonden op 6 en 14 mei. Deze zijn van 20 uur tot 22 uur

in ’t Witte Peerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.