successen solisten sdg ommen op concours

De Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Oost en West Nederland (CBOW) hield zaterdag 13 april een solistenconcours voor blazers en slagwerkers in dorpshuis Heujmansbelt in Bruchterveld. Het concours werd in goede banen geleid door leden van muziekvereniging Excelsior uit Bruchterveld. Een uitstekende organisatie en een aantal van 35 leuke optredens van blazers en slagwerkers zorgden voor een mooie middag. Bijna elk deelnemend lid van Soli Deo Gloria (SDG) uit Ommen haalde een eerste prijs.

Van muziekvereniging SDG dertien jonge leden mee aan het solistenconcours. De SDG-ers kwamen goed voor de dag. Bijzondere vermeldingen zijn op zijn plaats voor Obed Redder en Melvin Schoonhoven. Zij behaalden het hoogste aantal punten in respectievelijk de jeugddivisie en vierde divisie (slagwerk). Het optreden van Levi Douma mag ook zeker niet onvermeld blijven. Hij behaalde op zijn altsaxofoon in de eerste divisie maar liefst 90 punten. De jury in de persoon van Danny Oosterman beoordeelde het optreden van Levi ‘met lof van de jury’.

De uitslagen (voor een optreden kon het maximale puntenaantal van 100 behaald worden):

Jeugddivisie:

Obed Redder, kleine trom, 86 pt

Wessel Mol, kleine trom, 80 pt

Thomas de Lange, kleine trom, 81 pt

Thomas Webbink, kleine trom, 84 pt

Vierde divisie:

Jelle Mol, kleine trom, 82 pt

Melvin Schoonhoven, kleine trom, 86 pt

Ewout van der Velde, marimba, 81 pt

Lars Odink, kleine trom, 84 pt

Bertine van der Kruk en Jolien Schaaphok, altsaxofoon, 82 pt

Derde divisie:

Matthijs Hierink, kleine trom, 78 pt

Tweede divisie:

Niek Luttikhof, kleine trom, 85 pt

Eerste divisie:

Levi Douma, altsaxofoon, 90 pt (met lof)