straattennis in dedemsvaart in sportweek

Tijdens de Nationale Sportweek houdt tennisvereniging DTC op woensdag 24 april samen met de KNLTB een straattennisevenement in Dedemsvaart. De parkeerplaats van sporthal De Citadel wordt die dag omgetoverd tot tennisterrein. Op verschillende tennisveldjes en freestylecourt kunnen kinderen kennismaken met de tennissport.

De kinderen leren de basisbeginselen van het tennis op de uitgezette veldjes. Een professioneel straattennisteam leert de kinderen binnen korte tijd allerlei leuke trucs met de bal en het racket. Uiteraard geven ze ook even een show weg van stoere freestyle tennisbewegingen. Zo ontdekken kinderen op een speelse manier hoe leuk tennis is.

Kinderen tussen de 5 en 12 jaar kunnen gratis meedoen. Opgeven hoeft niet en voor tennisballen en

rackets wordt gezorgd. En er zijn ook nog leuke prijzen te winnen! Tennisvereniging DTC nodigt jong en oud uit om mee te doen of te komen kijken. De activiteiten beginnen om 12.30 uur en het evenement is afgelopen rond 17.30 uur.

Teammatch

Naast de straattennisactiviteiten vindt ook het Teammatchtoernooi plaats. In maanden februari en

maart hebben alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 van Combinatiefunctionaris Sport Jermaine Lubbers

een tennisles gehad. Hier leerden de leerlingen kennismaken met het Teammatchtennis. Het doel is

dat teams op miniveldjes 1-tegen-1-partijen spelen. De speler die als eerste vijf punten heeft, verdient

een kaart. Het team dat na 8 minuten de meeste kaarten heeft gespeeld, is de winnaar. Teams moeten tenminste bestaan uit vijf spelers en maximaal uit acht spelers. Maximaal drie spelers van het

team mogen KNLTB-lid zijn.

Teams kunnen zich nog steeds opgeven via de formulieren die op school zijn uitgedeeld. Of stuur een

mail naar Jermaine.Lubbers@ommen-hardenberg.nl

Ik Lekker Fit en woensdaggezonddag

Woensdag 17 april was de gemeentelijke kick off van de Woensdag Gezonddag. De Woensdag Gezonddag is een tool het project ‘Ik Lekker Fit’ waar scholen in Dedemsvaart en Balkbrug aan deelnemen. Op de woensdagen worden kinderen en ouders gestimuleerd om een gezonde snack in de vorm van groente of fruit mee te nemen naar school. Tijdens het straattennis en teammatch krijgen alle kinderen een stuk fruit beschikbaar gesteld door de gemeente. Op deze manier wordt ook op woensdag 24 april aandacht besteed aan het project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.