sander boschker onthult tegel op walk of fame

Sander Boschker heeft vrijdag 19 april zijn tegel op de Hardenbergse Walk of Fame onthuld. De doelman van FC Twente onthulde de tegel in het bijzijn van wethouder Douwe Prinsse, jeugdteams en –keepers van Hardenberg ’85 en HHCHardenberg en belangstellenden.

Wethouder Prinsse roemde Sander Boschker om zijn prestaties: “Sporten is gezond en leuk voor jong en oud, de prestaties van een topsporter, kunnen anderen inspireren, waardoor zij het plezier in sport ontdekken. Sander Boschker heeft een lange staat van dienst en is nog steeds actief als doelman. Een voorbeeld voor iedereen.”

Keeper Sander Boschker begon zijn voetbalcarrière in Lichtenvoorde. Al snel bleek zijn talent, daarom maakte hij als 16 jarige de overstap naar FC Twente. Na een korte uitstap in 2003 naar Ajax, keerde hij terug naar FC Twente, waar hij nog steeds de doelman is. Enkele hoogtepunten uit zijn carrière zijn de KNVB bekerfinale en het landskampioenschap. FC Twente won in 2001 de bekerfinale en in 2010 werd FC Twente landskampioen. In de voorbereiding op het Wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika speelde Boschker zijn enige interland. Boschker is sindsdien met 39 jaar (14.469 dagen) de oudste Nederlands internationaal en oudste debutant. Reden genoeg om Sander Boschker te eren met een tegel op de Walk of Fame.

De Hardenbergse Walk of Fame is een eerbetoon aan topsporters. De tegels liggen langs de rivier de Vecht in het centrum van Hardenberg in het gedeelte tussen de Gedempte Haven en de Amaliabrug. Inmiddels hebben vanaf 2007 22 (voormalig) topsporters een tegel of de Walk of Fame gekregen.

Na de onthulling van de tegel op de Walk of Fame was Sander actief betrokken bij de start van de Nationale Sportweek , tevens de start van de City Run, het hardloopevenement in Hardenberg waaraan ruim 2300 mensen aan deelnemen. In de Nationale Sportweek worden tal van sportieve activiteiten gehouden, zoals workshops dans, freerunning, skeeleren, Straatvoetbal. Ook kunnen mensen deze

week gratis lessen volgen bij diverse sportscholen en sportverenigingen, of zwemmen voor een euro in zwembad de Marsch en De Kiefer. De Sportweek wordt afgesloten met de Koningsspelen op vrijdag 26 april aanstaande.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.