rondjes door het bouwland voor als

Op de Boerderijcamping ’t Slag in Oudleusen komen vakantiegangers lekker tot rust maar voor de actieve Dirk Dreschler pakte dit ‘rustmomentje’ even anders uit: Hij liet zich verleiden om in de strijd tegen ALS tien rondjes door het bouwland te fietsen voor 50 euro. Dit werd uiteindelijk 80 euro.

Dirk (29) woont in Hardenberg en is meester van groep 4 op de Guido de Bres basisschool in Ommen. Hij zal over twee maanden naar Frankrijk afreizen om de Mont Ventoux te gaan bedwingen. Deze Tour du ALS start op 7 juni en is een evenement waar fietsers geld bijeen fietsen om zodoende een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de oorzaak van ALS om de vreselijke terminale ziekte te kunnen bestrijden. Want ALS is een zeer ernstige spier/zenuwziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven.

Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Daarom fietst Dirk mee in ‘Team Oosthoek’, dat bestaat uit zes fietsers: “En als je tien rondjes door het bouwland hebt gefietst, moet de Mont Ventoux geen probleem meer zijn!”, lacht Dirk. Dat hij met goed gevolg deze uitdaging heeft afgelegd is een felicitatie waard, vindt familie Hogenkamp. Zij wonen en werken op de boerderij waar dus normaalgesproken geen wielrenners op het land te vinden zijn: “Petje af, Dirk en veel succes in Frankrijk!”

Meer informatie over de tour: www.tourduals.nl en de camping: www.campingtslag.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.