Home / archiefcentraal / rondje voor t huis aan de vecht

rondje voor t huis aan de vecht

Onder de naam ‘Rondje voor ’t Huis’ wordt zaterdag 22 juni 2013 een fiets–sponsortocht georganiseerd waarvan de opbrengsten ten goede zullen komen aan het Hardenbergse hospice ‘t Huis aan de Vecht.

“We willen een prachtige recreatieve fietstocht door het Vechtdal organiseren met ook nog een sportief element” zegt Hendrik Jan Janssen die, samen met hospicesecretaris Jan Hamhuis en vriendenpenningmeester Aad Kolthof in 2012 ook al tekende voor het 24 uurs klaverjastoernooi ’24 is troef’ en de sponsortocht ´Fietsen voor VechtZathe´ van Hardenberg naar Maastricht en weer terug.

“Dit keer willen we zo’n 100 dames op de fiets krijgen die, samen met buurvrouwen, collega’s en vriendinnen, een mooie tocht van tussen de 80 en 100 kilometer te gaan fietsen. Het gaat dus niet om hard fietsen of het eerste aankomen maar om recreatief fietsen waarbij je onderweg kunt genieten van het mooie Vechtdal. Na elke 15 tot 20 kilometer is er een stopplek waar de deelnemers even kunnen uitrusten, wat kunnen eten of drinken en er eventueel ook nog wat interessants te bekijken is voordat zij weer verder fietsen.”

“Deelnemers kunnen starten tussen 08.00 en 10.00 uur en we gaan er vanuit dat tegen 18.00 uur iedereen weer binnen is. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de deelnemers onderweg goed verzorgd worden. Ook hebben we een ‘pechploeg’ op de route die iemand met een lekke band weer snel op weg helpt. De deelnemers betalen 10 euro aan inschrijfkosten en het is verder de bedoeling dat zij zichzelf voor deze tocht laten sponsoren door familie, vrienden, bedrijven en/of bekenden. Op deze manier willen we met elkaar een mooi bedrag bij elkaar fietsen voor de Vrienden van hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg”, aldus Hendrik Jan.

Gerrit Jan Smit, voorzitter van de St. Vrienden van het Hospice, is enthousiast over deze sponsortocht. “Wij zetten ons als Vrienden in om het jaarlijkse exploitatietekort van het hospice van zo’n 25.000 euro af te dekken. We moeten dus voortdurend acties voeren om die middelen bij elkaar te brengen. Zo bracht het klaverjastoernooi vorig jaar ruim 6.500 euro op en we hopen met deze gezellige fietstocht ook weer op een mooie opbrengst.”

Inschrijven kan door te mailen naar inforondje@gmail.com of janhamhuis@gramsbergen.nl of te bellen met Hendrik Jan op 06-51775975.

Ben je zelf geen fietser maar een volger (volgen kan via het twitteraccount @RondjevoortHuis), is er niemand bij u langs geweest met de vraag om te sponsoren, maar draag je het hospice wel een warm hart toe? Steun dan het hospice door een gift over te maken op bankrekeningnummer 15.77.14.608 t.n.v. Vrienden van Hospice ’t Huis aan de Vecht o.v.v. Rondje voor ’t Huis.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.