repair cafe van start in ommen

Het eerste Repair Café in Ommen wordt gehouden om zaterdag 13 april van 9.00 tot 12.00 uur. Nadat het Repair Café in Hardenberg al een paar keer met succes heeft plaatsgevonden en in Dalfsen op 6 mei aanstaande een Repair Café gehouden wordt, hebben de Stichting Ommen Millenniumgemeente en Kringloopwinkel Noggs & Noggus de handen ineen geslagen en organiseren ze samen in de Kringloopwinkel aan de Strangeweg in Ommen het Repair Café.

Vrijwilligers op het gebied van elektra, kleding en fietsen zitten dan klaar om iedereen te helpen met het repareren van kapotte spullen. Een föhn die het niet meer doet, een mixer, een trui met een gaatje of een broek met een losse naad: neem het gerust mee! Het repareren is gratis, al wordt een kleine bijdrage wel op prijs gesteld.

Het ambacht van repareren dreigt verloren te gaan, waardoor er vaak onnodig spullen worden weggegooid. Het Repair Café wil daar verandering in brengen, wil mensen bewust maken van de verspilling van grondstoffen die nodig zijn om steeds maar weer nieuwe spullen te maken. Vaak kan met een relatief kleine reparatie een apparaat of kledingstuk weer jaren mee. Naast aandacht voor duurzaamheid heeft de landelijke stichting Repair Café www.repaircafe.nl ook een sociaal karakter: samen iets repareren kan heel gezellig zijn. Bovendien proberen de vrijwilligers hun kennis over te dragen op degenen die met kapotte spullen komen, zodat die later misschien zelf iets kunnen repareren.

De Kringloopwinkel bestaat in Ommen 25 jaar en heeft haar nut wel bewezen. Dagelijks komen er zo’n 250 mensen naar Noggus & Noggus, waarbij de sociale functie belangrijk is.

Het volgende Repair Café in Ommen staat al in de planning: 22 juni, dan wordt ook het 25-jarig bestaan gevierd. Er worden nog vrijwilligers gezocht voor zowel 13 april als voor 22 juni. Aanmelden via www.noggusennoggus.nl of telefonisch: 0529 – 453201.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.