Home / archiefcentraal / prijzen voor bedenkers straatnamen

prijzen voor bedenkers straatnamen

De bedenkers van de nieuwe straatnamen voor het Havengebied-Oost en de verbinding van de Hessel Mulertbrug en de Varkensmarkt hebben dinsdagmiddag hun prijzen in ontvangst genomen: een dinercheque en hun eigen straatnamen op een bordje.

Mevrouw Goeting bedacht de naam Vechtkade. “Er was nog geen naam met de Vecht”, verklaart wethouder Ilona Lagas de keuze voor deze naam. “En ‘kade’ refereert aan de geschiedenis, aan Hanzestad Ommen.”

Meneer Wassens wist maar liefst vijf namen te bedenken, Kruiwerk, Wieken, Stelling, Bonkelaar en Korenmolen. De eerste vier zijn allemaal onderdelen van een molen, ter ere van de molen De Lelie aan de rand van het Havengebied.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.